Selçuk Üniversitesi Patent Yarışmasında 3 Ödül Aldı - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesi Patent Yarışmasında 3 Ödül Aldı

Selçuk Üniversitesi Patent Yarışmasında 3 Ödül Aldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen “I. Patent Atelyesi ve İmalat Teknolojileri Proje Pazarı Yarışmasında” 3 ayrı kategoride ödül aldı.

25.12.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "I. Patent Atelyesi ve İmalat Teknolojileri Proje Pazarı Yarışmasında" 3 ayrı kategoride ödül aldı.

Önceki gün Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesindeki Oditoryum'da gerçekleştirilen ödül törenine protokol üyelerinin yanı sıra akademisyenler de projeleri ile katıldı. Selçuk Üniversitesi adına yapılan patent başvuruları Prof. Dr. Bülent Oran ve Prof. Dr. Zekeriya Tosun'a aitti. 'Proje Pazarına En Çok Katkıda Bulunan Üniversiteler' kategorisinde birincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi, ikincilik ödülünü Ortadoğu Teknik Üniversitesi, üçüncülük ödülünü ise Selçuk Üniversitesi aldı. Selçuk Üniversitesi adına ödülü Prof. Dr. Bülent Oran, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'ten aldı.

Akademisyenler arasında 'Kişisel Patent Başvuru Sayısı'na göre yapılan sıralamada ise Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Oran ikinci oldu. Bu kategoride birinciliği Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Erhan Akdoğan, üçüncülüğü ise Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu kazandı.

'Patent Başvurularının Nitelik ve Nicelikleri' dikkate alınarak yapılan değerlendirilmede ikincilik ödülü, Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (Selçuk TTO) tarafından tüm akademisyenlere verilmekte olan Patent Destek Programı (PADES) tarafından desteklenmiş olan "Büyük arterlere yerleştirilen çift statorlu kalp destek cihazı" adlı projenin sahibi Prof. Dr. Bülent Oran'a verildi. Selçuk Üniversitesi yarışmada 3 ayrı kategoride de ödül almayı başaran tek üniversite oldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesi Patent Yarışmasında 3 Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement