Sema'dan Kazakistan'ın Kalbini Kazanmak İçin 10 Milyon Dolarlık Hastane Yatırımı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Sema'dan Kazakistan'ın Kalbini Kazanmak İçin 10 Milyon Dolarlık Hastane Yatırımı

Sema\'dan Kazakistan\'ın Kalbini Kazanmak İçin 10 Milyon Dolarlık Hastane Yatırımı

Sema Hastaneler Grubu, ilk yurtdışı şubesini 10 milyon dolarlık yatırımla Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'ya açtı.2 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet veren hastane, kalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, dahiliye, genel cerrahi, çocuk, çocuk cerrahisi, göz, kulak burun boğaz, radyoloji ve anestezi bölümleri ile hizmet veriyor.

12.01.2012 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sema Hastaneler Grubu, ilk yurtdışı şubesini 10 milyon dolarlık yatırımla Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'ya açtı. 2 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet veren hastane, kalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, dahiliye, genel cerrahi, çocuk, çocuk cerrahisi, göz, kulak burun boğaz, radyoloji ve anestezi bölümleri ile hizmet veriyor. Kazakistan'da kalp-damar hastalıkları ön planda. Ülkede 3 bin 500 kişi kalp ameliyatı olmak için sıra bekliyor.

Sema Hastaneler Grubu'nun Almatı Şubesi'nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kazakistanlı meslektaşı Aset Yeşekeşev ile Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Lale Ülker ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Sema Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, amaçlarının dost ve kardeş ülke olan Kazakistan ile Türkiye arasındaki teknik- teknolojik paylaşımı ve sağlık sektöründeki ilerlemeleri burada da paylaşarak yeni katma değer üretimin bütün dünyanın hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Çalışmalarını insanlığa hizmet alanında hangi sektör olursa olsun tecrübelerini ortak paydada insanlığın istifadesine sunmak maksadıyla yaptıklarını ifade eden Özcan, gerek Kazak gerekse de Türk makamlarının hastanenin açılış sürecinde kendilerine çok destek verdiklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da açlışta yaptığı konuşmada, böyle bir sektörde bu denli donanımlı bir hastaneyi Kazakistan'a kazandırdıkları için hastane yetkililerine teşekkür etti.

Sema Hastanesi'nin faaliyetlerinin Almatı'da başlamasından dolayı memnuniyet duydukalarını ifade eden Bozdağ, hastane açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmak istediğini ancak yaşanan müiessif olaylar yüzünden Kazakistan programını iptal etmek zorunda kaldığını aktardı. Erdoğan'ın gönül dolusu selamlarını getirdiğini dile getiren Bekir Bozdağ, Sema Hastanesi'nin Türkiye'deki çok başarılı hastanelerinin başında geldiğinin altını çizdi.

Hastane yetkililerinin sağlık alanındaki son teknolojik yenilikleri Kazakistan'a taşıdıklarını da sözlerine ekleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, hükümet olarak her alanda branşında iyi hizmet veren sektörlerin Kazakistan'da yatırım yapmalarını teşvik ettiklerini söyledi. Bozdağ, Yeşekeşev, Tüymebayev ve Ülker açılış sonrası hastaneyi gezdi ve hastaları ziyaret etti.

"Kazakistan'a Tayini Çıkan Önce Bizi Arıyor"

Açılış sonrası hastane ile ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Yardımcı Doç. Dr. Ruhi Toraman, yatırımlarının Türkiye'den de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Toraman, özellikle Türkiye'den Kazakistan'a tayini çıkan Türk veya uluslararası şirketlerin yöneticilerin kendilerini aradığını belirterek, "Eşini, buraya gelmek için ikna etmek isteyenler bizim yatırımı örnek gösteriyor. Tam donanımlı bir Türk hastanesi var, Türk okulları var diyor. Telefon açıp bizimle görüşüyorlar." dedi.

Kazakistan Sema Hastanesi, Genel Hastane ve Kalp Hastanesi konsepti üzerine kurulu. Türk, hem Kazak doktorlar birlikte hizmet veriyor. Hastane, 20 doktor, 40 hemşire ve 80 personelle hizmet veriyor. Hedeflerinin Kazakistan dahil bölgedeki 80 milyon nüfusa hizmet vermek olduğunu vurgulayan Toraman, hastaları için 'Güvenli Sağlık Hizmeti' sloganı ile gelişmiş tıp teknolojisinin en son imkanlarını kullandıklarını vurguladı.

Hastanede, faaliyete geçtiği 6 aydan bu yana 30 kişi by-pass oldu. 3 bin 500 kişi de kalp ameliyatı için sırada bekliyor. Başhekim Doç. Dr. Toraman, "Ayda 3 bin muayene, 300 anjiyo ve 100 bypass ameliyatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İleride yine bu bölgede yeni şubeler açarak, üniversite hastanesi olmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Kazakistan halkının büyük bir bölümünün sağlık güvencesine sahip olduğunu belirten Ruhi Toraman sözlerine şöyle devam etti: "Almatı Sema Hastanesi yataklı hizmet vermesi ile ön plana çıkmış olacak. Devletin özel hastanelerden hizmet alabilmesi için, izin belgesi almak gerekiyor. Kazakistan'da kalp-damar hastalıkları ön planda. Acil olarak gelen hastalara günün her saatinde anjiyo ve stent uygulamaları hastanemizde yapılacak. Kazakistan'da 3 bin 500 kişi kalp ameliyatı için sıra bekliyor."

Yurtdışı Açılımı İçin İlk Adım Kazakistan'da Atıldı

Özel Sema Hastaneleri İşletme Direktörü Sedat Erten de yapılan yatırım miktarının 10 milyon dolar olduğunu belirtti. Erten, Almatı'daki hastanelerinin zaman içinde pek çok ilkleri yaşatarak dikkat çekeceğini ve önümüzdeki 10 yıl içinde büyüyerek, Kazakistan'ın en modern ve saygın özel hastanesi haline geleceğini söyledi.

Sedat Erten, "Almatı Sema Hastanesi'nin bulunduğu coğrafya, bizlerin atayurdumuz olması dolayısıyla da ayrı bir değere sahip. Bu yönüyle bu topraklara vefa borcumuzu ödeme anlayışıyla bu yatırımımız güçlü bir manevi boyut da kazanıyor. Yedinci hizmet yılını geride bırakan ve bu süre içinde sağlık alanında geliştirdiği yenilikçi yönüyle birçok ilki gerçekleştiren Sema Hastaneleri'nin, Almatı Hastanesi ile başlattığı ve küresel bir oyuncu olma yönünde attığı adımları devam edecek." dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Sema'dan Kazakistan'ın Kalbini Kazanmak İçin 10 Milyon Dolarlık Hastane Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement