Şener Üşümezsoy, Deprem Söylentilerini Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Şener Üşümezsoy, Deprem Söylentilerini Yorumladı

Şener Üşümezsoy, Deprem Söylentilerini Yorumladı

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, deprem olacağı söylentilerine "Konuşulduğu gibi 7.5 civarında değil, 6 ya da 6.5 şiddetinde olması bekleniyor" dedi.

29.05.2014 11:25  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com/ Olgun Kızıltepe Tekirdağ'ın Malkara ve Çorlu’da şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede ilçeye yayıldı. Fısıltı gazetesi aracılığıyla yayılan iddialar İstanbul'a kadar uzandı. Deprem olacağı korkusuyla bazı vatandaşlar çadır kurarak geceyi park ve bahçelerde geçirmeyi tercih etti.

Trakya'da meydana gelmesi muhtemel depremle ilgili uzmanlar farklı görüşler belirtirken, bu bölgede yaşanacak sarsıntıların Marmara'yı etkileyip etkileyemeceği de merak ediliyor. Deprem konusunda yaptığı isabetli yorumlarla adından söz ettiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haberler.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇANAKKALE DEPREMİ

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'de meydana gelen depremin batıya doğru ilerlediğine dikkat çeken Üşümezsoy "Bazen çift deprem oluyor. Kesin diye bir şey yok. Ege denizine doğru ilerleyecek o çok belli. Bu yırtık batıya doğru ilerliyor. Korktuğumuz Silivri açıklarında, Kumburgaz fayına atılma yapmıyor. O İstanbul korkusunu tetikleyen bir olgu göstermiyor" dedi.

"6 YA DA 6.5 CİVARINDA OLMASI BEKLENİYOR"

Fısıltı gazetesiyle halk arasında hızla yayılan Tekirdağ ve civar illerde deprem olacağı söylentisine de değinen Üşümezsoy "Tekirdağ'da 140 kilometrelik fay hattı 1912 yılında kırıldı. Kırılan bu fay hattının Ereğli ve Gökçeada'yı etkileme olasılığı üzerinde duruluyor. Halk arasında bu fay hattının 7.5 şiddettinde bir deprem etkisi yaratacağı konuşuluyor. Etkinin bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum. Şiddetin 6 ya da 6.5 civarında olması bekleniyor. Kırılan bu fay hattında stres kırıkları var. Bunlarda zaman zaman küçük etkiler gösterebilir" şeklinde konuştu.

MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Trakya'da meydana gelebilecek bir sarsıntının Marmara bölgesini etkileyip etkilemeyeceğine değinen Üşümezsoy şu ifadelere yer verdi: "O bölgede yaşanacak bir sarsıntının beklenen Marmara depremini tetikleyeceğini düşünmüyorum. Fay hattı 1912 yılında kırıldığı için stres birikmemiştir. Tekirdağ'da kırılan fay hattı, Kumburgaz-Silivri koyuna kadar uzanıyor. O civarda Küçükçekmece ve Silivri'de az da olsa hissedilebilir."

 

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şener Üşümezsoy, Deprem Söylentilerini Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • deprem: ne ülkeyiz. deprem değil yapı önemlidir..türkiyede modern binaları yıkacak deprem büyüklüğü yok.. sen evi sağlam yap eşyaları tuttur sadece sallan.. yapıları güçlendirmemiz lazım.. özellikle deprem bölgelerindeki eski yapılarımızı yenilememiz lazım.. bırakın depremle uğraşmayı orda olacak burda olacak olacak yani.. mesele depremin kendisi değil.. o sadece sallar.. 5 0 Yanıtla

Advertisement