Seyitömer Höyüğü Kurtarma Kazısı - Son Dakika
Yerel

Seyitömer Höyüğü Kurtarma Kazısı

Höyükteki kazılara bu yıl, 15 kişilik yabancı bir grup da katıldı Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Bilgen: "Seyitömer Höyüğü'nün dünya çapında tanıtılması ve bilimsel anlamda yayımların hazırlanması için yapılan iş birliğinin, önümüzdeki kazı sezonlarında da sürdürülmesi planlanmaktadır"

15.07.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülen Seyitömer Höyüğü kurtarma kazı çalışmalarına, yabancı ülkelerden gelen 15 kişilik ekip de katıldı.

Arkeoloji Bölümü ve Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, höyüğün Kütahya merkeze 25 kilometre uzaklıkta yer aldığını belirtti.

Bu yıl höyükte 9'uncu sezonlarını geçirdiklerini belirten Bilgen, şöyle konuştu:

"2014 yılı kazı çalışmaları Bandırma Arkeoloji Müzesi'nden Uzman Arkeolog Şükrü Akbulut gözetiminde başlatıldı. Bu yıl ki kazı çalışmasını ise öğretim elemanları, arkeoloji bölümü öğrencileri ve 300 işçiden oluşan bir ekiple yürütüyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazılar Dairesi'nin izni ile bu yıl ABD Buffalo Üniversitesi başta olmak üzere farklı üniversitelerden 15 kişilik bir grup, kazı çalışmalarına katılmaya başladı. Doktora, yüksek lisans ve lisans programlarında öğrenim gören yabancı ekip, höyükteki çalışmalar kapsamında arazi ve kazı evinde görev almaktadır. Seyitömer Höyüğü'nün dünya çapında tanıtılması ve bilimsel anlamda yayımların hazırlanması için yapılan iş birliğinin, önümüzdeki kazı sezonlarında da sürdürülmesi planlanmaktadır."

Bilgen, projeyi destekleyen Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim Anonim Şirketi ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslan'a, teşekkür ettiğini ifade etti. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyitömer Höyüğü Kurtarma Kazısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement