Sgk Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden 6111 Yasası Yasa Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sgk Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden 6111 Yasası Yasa Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Yasası ile ilgili uyarılarda bulundu.

28.05.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Yasası ile ilgili uyarılarda bulundu.

Söz konusu yasayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kaya, bu düzenleme ile Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılarak, gecikme zammı yerine Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık değişim oranlarına göre peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkan sağlandığını ve ilk taksit ödeme yükümlüğün 2011 Haziran ayında başlatıldığını hatırlattı. Taksitle ödeme imkanından yararlanmak isteyen borçlulara, bir takvim yılı içinde ve en fazla iki taksite kadar ihlal hakkı verildiğini kaydeden Kaya, "Her bir takvim yılı içinde ikiden fazla olmamak kaydıyla ödenmemiş veya eksik ödenmiş taksitlerini son taksit süresini izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemelerine imkan sağlanmıştır. 18 taksit seçilerek başvuruda bulunmuş olan borçluların son taksit ödeme süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona erdiğinden, bir takvim yılı içinde iki taksitin aşılmaması kaydıyla 2011-2012-2013 ve 2014 yılına ait ödenmemiş veya eksik ödenmiş taksitlerin en geç 3 1 Mayıs 2014 tarihinin Cumartesi gününe rastlaması nedeniyle 02 Haziran 2014 Pazartesi gününe kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödenmemesi halinde 6111 Sayılı Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilmiş olacaktır. Süresinde ödenmeyen taksitlerin 2 Haziran 2014 tarihinde ödenecek olması halinde Haziran ayı için ayrıca 1,40 oranında geç ödeme zammı daha ödemek durumunda kalınacak ayrıca 2014 Nisan ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinden kaynaklanan prim borçları için de 2 Haziran 2014 tarihi son ödeme tarihidir. Bankalarda da yoğunluk yaşanabileceği dikkate alınarak söz konusu ödemeleri son güne bırakılmadan yapılması, ayrıca 6111 sayılı kanuna göre borcunu yapılandıran işveren ve sigortalıların son durumlarını müdürlüğümüzden kontrol etmeleri menfaatleri gereğidir" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden 6111 Yasası Yasa Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement