Signify, Sürdürülebilirlik Endeksde Endüstri Lideri! - Son Dakika
Güncel

Signify, Sürdürülebilirlik Endeksde Endüstri Lideri!

Signify toplamda 100 üzerinden 88 puan alarak, Ekonomik, Çevresel ve Sosyal olmak üzere üç kategoride de Sınıfının En İyisi oldu

09.10.2018 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eindhoven, Hollanda - Aydınlatmada dünya lideri Signify (Euronext: LIGHT) bugün yaptığı bir açıklamayla 2018 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nin (DJSI) Elektrikli Parçalar ve Aletler kategorisinde Endüstri Lideri konumuna yükseldiğini duyurdu. Signify 100 üzerinden 88 puan alarak, sürdürülebilirliğin şirket stratejisi ve amacı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Bu sayede üst üste iki yıldır Endüstri Liderliğini kazanan Signify, aynı zamanda ayrı bir şirkete dönüşmesinin ikinci yılında da listeye girmiş bulunuyor.

Signify CEO'su Eric Rondolat, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Şirket hedeflerimizin temelinde yer alan sürdürülebilirlik konusunda gösterdiğimiz ilerlemenin bu şekilde kabul görmesi bize gurur verdi. Geçtiğimiz aylarda Hindistan ve Japonya'da yaşanan seller, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki sıcaklık dalgaları ve Avustralya'daki aşırı kuraklık, küresel ısınmanın bir gerçek olduğunu ve bu konuda harekete geçmemiz gerektiğini gösterdi. Bu sebeple, gezegenimizi bekleyen bu zorluklarla mücadeledeki liderlik ve katkılarımızın dikkat çekmesi bizim için son derece önemli."

Yıllık olarak yapılan değerlendirmesinde DJSI, Signify'ın sürdürülebilir faaliyetler ve sürdürülebilir gelirlere odaklanan 'Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya' programının başlangıcından beri kaydettiği güçlü performansa dikkat çekti. Bu program kapsamında Signify 2020 yılına dek karbon nötr olma taahhüdü yönünde büyük yol kat etti ve 2017 içerisinde karbon ayak izini %20 oranında azaltmayı başardı. Signify ayrıca Çevresel Raporlama, Operasyonların Çevresel Etkinliği ve İnovasyon Yönetimi kategorilerinde tam puan (100/100) aldı. Signify Türkiye operasyonları ise 2016 sonunda %100 karbon nötr hale gelerek Signify olarak globalde bu başarıya ulaşan ilk ülkeler arasında yerini almış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Signify, Sürdürülebilirlik Endeksde Endüstri Lideri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement