DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 13

DHA YURT BÜLTENİ - 13

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacakSİİRT'te yapımı süren ve Türkiye'de ilk kez yüzde yüz saflıkta kurşun çinko üretilecek fabrikanın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan, 9 Mart'ta açılacak.

09.10.2020 13:43  Güncelleme: 14:26

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak

SİİRT'te yapımı süren ve Türkiye'de ilk kez yüzde yüz saflıkta kurşun çinko üretilecek fabrikanın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan, 9 Mart'ta açılacak.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde 145 dönümlük alanda 102 milyon lira maliyetle, Türkiye'de ilk kez yüzde yüz saflıkla çinko üretilecek fabrikanın yapımı sürüyor. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile birlikte, fabrikanın inşaat alanında incelemede bulundu.

Fabrikanın sahibi Fikret Baydırman'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, tesiste ilk fazda yıllık 30 bin ton çinko üretileceğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Çinko, Hakkari'de cevher olarak çıkarılıp, buraya gelecektir ve yıllık 30 bin çinko üretimi yapılacak. Türkiye ve Siirt ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Burada yaklaşık binin üzerinde doğrudan istihdam sağlanmış olacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, fabrikanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan 9 Mart'ta açılacağını söyledi. Aktay, "Burada Türkiye'nin ilk çinko izabe tesisini kuruyoruz. Fabrikanın çalışması yaklaşık 2 yıldan bu yana devam etmektedir. Bu hazırlıkların büyük kısmı projelerin hazırlanma aşamasıdır ve bu aşamada çok güçlü bir mühendislik ekibi ile çalışıyoruz. İnşallah 9 Mart itibariyle Cumhurbaşkanı'mızın Siirt'ten seçilişinin yıldönümü münasebetiyle o tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement