Siirt'teki Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Yerel

Siirt'teki Sığınmacılara Yardım

Siirt Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Kızılay Siirt Şube Müdürlüğü tarafından kentteki sığınmacılara gıda ve giyim yardımı yapıldı.

19.12.2015 13:52

Siirt Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Kızılay Siirt Şube Müdürlüğü tarafından kentteki sığınmacılara gıda ve giyim yardımı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve İl Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan ile kentte yaşayan Suriyeli, Afganistan ve Irak'lı sığınmacıları evlerinde ziyaret ederek, beraberinde getirdiği yardım kolilerini hediye etti.

Sığınmacıların sorunlarını dinleyen Vali Yardımcısı Taşkın, imkanlar dahiline yardımların süreceğini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla çeşitli yardımlar yapıldığını ifade eden Taşkın, "Bugün Suriye'den, Afganistan ve Irak'tan ilimize gelen misafir kardeşlerimizi ziyaret ettik. Yerinde yaşadıkları ortamı görme imkanı bulduk. Türkiye'nin misafirperverliğini, devletimizin sıcaklığını ve sevgisini kendilerine hissettirmeye çalıştık. Temennimiz, Ülkelerindeki savaşın sona ermesi, misafirlerimizin esas ait oldukları topraklara kendi evlerine, kendi yurtlarına dönmeleridir" temennisinde bulundu.

Kızılay Şube Başkanı Tanık da valilikle işbirliği içinde sığınmacılar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yardımların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'teki Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement