Siirt Zmo İl Temsilcisi Demirhan: "Sektörde Acımasız Bir Rekabet Ortamı Var" - Son Dakika
Yerel

Siirt Zmo İl Temsilcisi Demirhan: "Sektörde Acımasız Bir Rekabet Ortamı Var"

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Siirt İl Temsilcisi Ergün Demirhan, sektörde acımasız bir rekabet ortamı olduğunu belirtti.

12.01.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Siirt İl Temsilcisi Ergün Demirhan, sektörde acımasız bir rekabet ortamı olduğunu belirtti.

Demirhan, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1846'da İstanbul-Ayamama Çiftliği'nde "Ziraat Mektebi Aliyesi" adıyla başlayan tarımsal öğretimin, bu yıl 166. yılını kutladığını belirtti.

Türkiye'nin tarım arazisi ve tarım potansiyeli yönünden dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Demirhan, şunları kaydetti:

"Artan dünya nüfusu, çevreye ve toprağa verilen zarar, sanayileşme ve şehirleşme, dünyada tarımın giderek daha zor şartlarda yapılmasına neden olmaktadır. Tarım, insanın beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra tarıma dayalı sanayinin hammaddesi olması ve dışa bağımlılığı önlemesi gibi yüce bir hedefe hizmet edenlerin çalıştığı bir sektördür. Tüm dünyanın önemini daha iyi kavradığı bugünlerde tarımın değişen ekonomik koşullara uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle daha iç içe olması gerekmektedir. Sektörde acımasız bir rekabet ortamı var. Dünya pazarında acımaz bir rekabetin yaşandığı günümüz dünyasında tarımsal ürünlerle yer alabilmemiz nitelikli iş gücünün arttırılması ve tarımla uğraşanların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi ile orantılıdır."

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Zmo İl Temsilcisi Demirhan: 'Sektörde Acımasız Bir Rekabet Ortamı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement