Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Tosun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Tosun Açıklaması

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, "Türkiye ile Ukrayna ve Rusya Arasındaki Vizenin Kalkması Turizmcimizin Yüzünü Güldürecek" Dedi.

21.03.2011 17:34

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, "Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasındaki vizenin kalkması turizmcimizin yüzünü güldürecek" dedi.

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya ile vize alma zorunluluğunu ortadan kaldırmasının turizm açısından önemli bir gelişme olduğunu, Sinop'un gelişimine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Ukrayna'dan Türkiye'ye yılda bir milyon turist geldiğini belirten Tosun, şunları söyledi:

"Vizelerin kalkması sayesinde turizm canlanacak. Bundan bütün Karadeniz bölgesi faydalanacak. Ülkeler arasında karşılıklı gemi seferleri için çalışmalar sürdürülüyor. Eğer Sinop'taki turizmciler alt yapılarını tamamlar, Rus ve Ukraynalı turistlere uygun bir fiyat politikası uygularlarsa, onların Antalya, Kıbrıs ve İzmir'de tatil yaptıkları fiyatlarda konaklama yapma imkanı sağlarlarsa bu sezon biz de turizm pastasından büyük pay alırız."

Tosun, turizm gelişmesi için daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini kaydetti ve "Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasındaki vizenin kalkması turizmcimizin yüzünü güldürecek. Ukrayna ve Rusya'dan gelen turistler vizenin ortadan kalktığını da göz önünde bulundurarak Türkiye'de tatil yapmayı daha cazip görecekler" dedi.

- SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Tosun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement