Şişli Belediyesi'nden Hacıbektaş'a Davut Sulari Anıtı - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediyesi'nden Hacıbektaş'a Davut Sulari Anıtı

Şişli Belediyesi\'nden Hacıbektaş\'a Davut Sulari Anıtı

Şişli Belediyesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine Türk halk müziği ozanı Davut Sulari'nin anıtını yaptırdı.

15.08.2012 14:24

Şişli Belediyesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine Türk halk müziği ozanı Davut Sulari'nin anıtını yaptırdı. Anıtın açılışı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı törenle yapıldı.

Erzincanlı ünlü halk ozanı Davut Sulari'nin Hacıbektaş'ın Çilehane mevkiinde yapılan anıtının açılışına; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Sanatçı, Erdal Erzincanlı, Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari, dedesinin heykelinin yapımını üstlenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teşekkür ederek, "Dedeme yakışır bir yerde, ona yakışacak heykel yapıldı. Bize büyük mutluluğu yaşatan Mustafa Sarıgül ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da Davut Sulari'nin Türkiye'nin en önemli halk ozanlarından biri olduğunu belirterek onun hatırasını yaşatmak için Çilehane'de bir heykel yapıldığını kaydetti. Sulari'nin heykelinin Aşık Mahsuni ve diğer halk ozanları ile birlikte aynı bölgede yer aldığını ifade eden Selmanpakoğlu, Sulari'ye Türk halkının duyduğu sevgi ve saygıyı burada yaşatacaklarını vurguladı.

Törende vatandaşların büyük sevgi gösterileri ile karşılaşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "Türk toplumunda halk ozanı çok önemli. Ozanlar güçlülerin yanında değil, her zaman haklıların yanında yer alan insanlardır. Ozanlar doğru bildiklerini söylemekten kaçınmayan insanlardır. İşte Davut Sulari de böyle bir insandı. Bize torunundan böyle bir teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik ve bundan sonra da her zaman sanatın ve sanatçıların yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Davut Sulari'nin heykeli Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve Davut Sulari'nin torunu Berrin Sulari tarafından açıldı.

Davut Sulari'nin anıtı, Hacıbektaş ilçesindeki Çilehane bölgesinde yer alıyor. Anıt, Sulari'nin Erzincan'dan İstanbul'a at üstünde geçişini sembolize edecek şekilde yapıldı. Çilehane bölgesinde başta Hacıbektaş Veli olmak üzere Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Aşık Mahzuni'nin anıtı bulunuyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişli Belediyesi'nden Hacıbektaş'a Davut Sulari Anıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement