Sivas Akıncılar'a Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika
Güncel

Sivas Akıncılar'a Şehit Ateşi Düştü

Sivas Akıncılar\'a Şehit Ateşi Düştü

Akıncılar'a şehit ateşi düştüDiyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıcı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki jandarma uzman çavuş Onur Alkan'ın acı haberi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

24.08.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıncılar'a şehit ateşi düştü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıcı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki jandarma uzman çavuş Onur Alkan'ın acı haberi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehit uzman çavuşun 16 Temmuz'da evlendiği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ilk anda 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Ramazan-Saniye Alkan çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan jandarma uzman çavuş Onur Alkan da, kurtarılamayarak şehit düştü. Alkan'ın acı haberi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yaşayan ailesine, ilçe protokolü ve askeri makamlarca ulaştırıldı. İlçede Tarım Müdürlüğü'nde memur olan babası Ramazan Alkan acı haberle sarsıldı. Eve akın eden yakınları da aileye taziyede bulundu. Şehidin ailesinin yaşadığı eve Türk bayrakları ile donatılırken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

16 TEMMUZ'DA EVLENMİŞTİ

Henüz 6 ay önce göreve başladığı ve ilke görev yeri olarak Lice'ye gittiği öğrenilen şehit jandarma uzman çavuş Onur Alkan'ın, darbe girişiminin bir gün sonrasında 16 Temmuz'da ilçede Gülşah Alkan ile dünyaevine girdiği öğrenildi. Şehitten geriye 38 gün önceki düğünde çekilen mutluluğu yansıtan fotoğraflar kaldı. Şehit jandarma uzman çavuş Onur Alkan'ın cenazesinin yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Akıncılar'a Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika


Advertisement