Sivas'ta Şampiyonluk Maçı - Son Dakika
Spor

Sivas'ta Şampiyonluk Maçı

Sivas\'ta Şampiyonluk Maçı

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftası kritik bir 90 dakikaya sahne olacak.

22.05.2011 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftası kritik bir 90 dakikaya sahne olacak. Lider Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20. 00'de başlayacak Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasını hakem Fırat Aydınus yönetecek. Lig TV'nin naklen yayınlayacağı mücadeleyi Sporx. com Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. ŞAMPİYONLUK İÇİN SON SINAV Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun 34. ve son haftasında Pazar günü deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, Sivas'tan şampiyon olarak dönmek istiyor.

Ligde averajla Trabzonspor'un önünde lider olarak son haftaya giren sarı-lacivertliler, deplasmanda Sivasspor'u yenerek, 18. şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefliyor. Fenerbahçe, Sivasspor'u yenerse; Karabükspor-Trabzonspor maçının skorunu beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı-lacivertlilerde Güiza, Özer, Bilica ve İlhan kadroya alınmazken, Sivas'a götürülen 20 kişilik kadro şu futbolculardan oluştu: Volkan Demirel, Mert Gönok, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Diego Lugano, Bekir İrtegün, Andre Santos, Caner Erkin, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Gökay İravul, Uğur Boral, Miroslav Stoch, Mamadou Niang, Issiar Dia, Alex de Souza, Semih Şentürk.

KİM, NASIL ŞAMPİYON OLUR? İki ekibin de son hafta maçlarını kayıpsız geçmesi durumunda ikili averajda üstünlüğü bulunan Fenerbahçe, aynı puana sahip rakibinin önünde yer alarak şampiyonluğa ulaşacak. Fenerbahçe'nin Sivasspor deplasmanında her türlü puan kaybında Trabzonspor'a, Kardemir Karabükspor önünde alacağı galibiyet şampiyonluğu getirecek. Sarı-lacivertli ekip kazanır, Trabzonspor puan yitirirse Fenerbahçe averaj üstünlüğüne bakılmadan puan farkıyla gülen taraf olacak. BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN...

İki ekibin taraftarlarının gözleri takımlarının maçlarında, kulaklar ise rakiplerin mücadelelerinde olacak. SivasSPOR GALİBİYETE HASRET Ligde şampiyonluğun belirleneceği maçta lider Fenerbahçe'yi konuk edecek Sivasspor, ligde son 41 günde yaptığı 5 maçta galibiyete hasret kaldı. Ligde en son 28. haftada 10 Nisan'da deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Sivasspor, bu maçın ardından 5 lig maçında 4 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

MUHTEMEL 11'LER SivasSPOR Korcan

Uğur Kavuk

Sedat

Navratil

Hayrettin

Mehmet Nas

Kadir

Erman

Grosicki (Cihan)

Eneramo (Mehmet Yıldız)

Pedriel Suarez FENERBAHÇE Volkan

Gökhan Gönül

Lugano

Yobo

Andre Santos

Mehmet Topuz

Selçuk

Emre

Stoch

Alex

Niang STAT: 4 Eylül

SAAT: 20: 00

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: Lig TV & Sporx. com Canlı Anlatım Servisi BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN...

SON 4 ŞAMPİYONLUĞUN 3'Ü ANADOLU'DA ATILDI Fenerbahçe, 2004-05 sezonunda 33. haftaya 2. sırada bulunan Galatasaray'ın 4 puan önünde girmiş ve Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçı 1-0 kazanıp şampiyonluğunu ilan etmişti. Christoph Daum döneminde alınan bu şampiyonluk Fenerbahçe'nin sahasında şampiyonluk turu attığı son sezon oldu. Fenerbahçe 2006-07 sezonunda İzmir'de (32. hafta), 2003-04 sezonunda Denizli'de (33. haftada), 2000-01 sezonunda Samsun'da (34. haftada) şampiyonluk turu atmıştı. AYKUT KOCAMAN BİR İLKE İMZA ATABİLİR Süper Lig'in 33. haftasını zirvede geçen Fenerbahçe ve Trabzonspor takımlarının teknik direktörleri sezon sonunda mutlu sona ulaşırsa tarihe geçecek. Aykut Kocaman Fenerbahçe ile, Şenol Güneş Trabzonspor ile daha önce futbolcu olarak yaşadıkları şampiyonluğu aynı takımda teknik direktör olarak da yaşamak istiyorlar. Şenol Güneş oyunculuk kariyerinde Trabzonspor ile 6 kez, Aykut Kocaman ise Fenerbahçe ile 2 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Lig tarihinde hem oyuncu hem teknik direktör olarak şampiyon olan tek isim Ertuğrul Sağlam oldu. Ertuğrul Sağlam 1994-95 sezonunda Beşiktaş takımından oyuncu olarak, 2009-10 sezonunda Bursaspor ile teknik direktör olarak bu başarıyı gösterdi. Fatih Terim, Mustafa Denizli, A. Suat Özyazıcı gibi ligin en başarılı teknik direktörleri ise oyuncu olarak şampiyon olamamışlardı. RIZA ÇALIMBAY EVİNDE F. BAHÇE'YE TERS GELİYOR Geçen sezon Eskişehirspor'un başında evinde Fenerbahçe'yi 2-1 yenen Rıza Çalımbay, bir önceki sezon yine Eskişehirspor ile Fenerbahçe karşısında sahasında 2-2 beraberlik almıştı. 2006-07 sezonunda Ç. Rizespor'un başında sahasında rakibini 2-1 yenen Çalımbay, bir önceki sene sahasında Beşiktaş ile 2-1 kaybetmişti. 2004-05 sezonunda ise yine Ç. Rizespor ile sahasında rakibiyle 2-2 berabere kalan Çalımbay aynı sezon 2. yarısında Beşiktaş ile rakibi Fenerbahçe'yi Ş. Saraçoğlu stadındaki tarihi maçta 4-3 yenmeyi başarmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sivas'ta Şampiyonluk Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement