Sivas Tso'nun Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sivas Tso'nun Danışma Kurulu Toplantısı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Danışma Kurulu toplantısına katılan CHP Sivas milletvekili adayları, şehir için yapacakları projeleri anlattı.

25.05.2011 18:55

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Danışma Kurulu toplantısına katılan CHP Sivas milletvekili adayları, şehir için yapacakları projeleri anlattı.

Sivas TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya CHP Milletvekili Adayları Malik Ecder Özdemir, Metin Keskin, Etem Erdal Erşan, Baki Çoban, Bülent Renda Deniz ve İl Başkanı Cahit Korkut ile Yeşiller Partisi Almanya Milletvekili Arif Ünal katıldı.

Danışma kurulu ve meclis üyelerinin sorularını adaylar cevapladı. Toplantıyı yöneten Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Sivas'a hizmet etmeye talip olan adayların projeler bazında değerlendirmelerini almak, Sivas için yapılan ve yapılacakları kritik etmek üzere bu toplantıların yapıldığını söyledi.

Oda Başkanı Osman Yıldırım ise 16'ncısı yapılan Danışma Kurulu'nun seçim öncesi geleneksel olarak milletvekili adayları ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğunu belirtti.

Kurulun çalışmaları hakkında bilgiler veren Yıldırım, "Odamız bütün siyasi partilere eşit mesafededir. Danışma kurulu üyelerimiz özgürce sorularını sorarlar. Ama bir konuda çok titizler, siyasi düşüncelerini yansıtmazlar. Burasını bir siyaset arenasına çevirmeden Sivas'ı düşünerek, sorularını sorarlar. Amacımız Sivas için güzel çalışmalar yapmak" dedi.

Malik Ecder Özdemir ise seçimlerin vicdan muhasebesi yapma zamanı olduğunu, seçilenlerin seçmenlerine hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İktidar partisinin "İstikrar sürsün, Sivas büyüsün" sloganının Sivas'ta gerçekleri yansıtmadığını iddia eden Özdemir, şehrin 9 yılda küçüldüğünü öne sürdü.

Metin Keskin ise Sivas'ı içi boşaltılmış arı kovanına benzetti. Sivas'ın sürekli beyin ve sermaye göçü verdiğini dile getiren Keskin, "Her gün bir otobüs dolusu insan bu şehirden göç ediyor. Vekil sayımız böyle giderse 5'den de 4'e düşecek" dedi.

Etem Erdal Erşan, 2002-2011 yılları arasında ruh sağlığı bozulan hasta sayısında önemli artış yaşandığını bunun nedeninin ise insanların mutsuz ve ekonomik şartlardan kaynaklandığını iddia etti.

Baki Çoban da Sivas'ın milli gelirden hak ettiği payı alamadığını, her geçen gün küçüldüğünü öne sürdü.

Bülent Renda Deniz ise şehrin kazanımları için kamuoyu birlikteliğinin sağlanmasını gerektiğini söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Tso'nun Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement