Sivas Valisi Kolat, Darende'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Kolat, Darende'yi Ziyaret Etti

Sivas Valisi Ali Kolat, Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret etti.

06.05.2012 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Ali Kolat, Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret etti.

Kolat, Mülkiye Başmüfettişi Necati Küçükdumlu, Mülkiye müfettişleri ve bazı ilçe kaymakamlarının da eşlik ettiği ziyarette, misafirlerine baba ocağını gezdirdi.

Somuncu Baba Külliyesi'ne gelen Kolat ve beraberindekilere, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Külliyeye gelen ziyaretçi yoğunluğunun her geçen gün arttığını kaydeden Kolat, özellikle yapımı devam eden ilave caminin vatandaşları rahatlatacağını söyledi.

Sivas'ta çalışma ziyaretinde bulunan Mülkiye Başmüfettişi Necati Küçükdumlu ve beraberindekileri ildeki tarihi güzelliklerin yanı sıra çevreyi yakından tanımaları için Darende'ye getirdiklerini anlatan Kolat, "Burası baba ocağım olması nedeniyle benim için çok özel. Tarihi, kültürel dokusu ile herkesimden insanın ziyaret edip gezdiği bu yerleri arkadaşlarımızın da tanımasını istedik. Beraberce gezdik, onlar da çok memnun oldular" dedi.

Mülkiye Başmüfettişi Necati Küçükdumlu da ziyareti sırasında gördüğü güzelliklerin insanı adeta büyüleyen özelliklere sahip olduğunu ve Darende'yi yakından tanıma fırsatına ermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Abidesi'nin ardından gittikleri Günpınar Şelalesi'nde bir süre dinlendi.

Ziyaretlere Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, Ulaş Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş ile Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da katıldı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Kolat, Darende'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement