Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ayhan başkanlığındaki heyet, BBP, Saadet Partisi, DP ve CHP temsilcilerini ağırladı Saadet Partisi adına konuşan Genel İdare Kurulu Üyesi Erbaş: "Güneyimizde bir şeyler oluyor.

05.10.2014 14:09

Kurban Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyarete gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, şu andaki en önemli gündem maddelerinden birinin IŞİD ve tezkere olduğunu belirterek, "Güneyimizde bir şeyler oluyor. Tezkere çıktı. Bir iki gün içerisinde 140 bin kişi girdi. Sınırlarımız yol geçen hanını geçti" dedi.

Siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'ye, Saadet Partisi ve DP heyetleri de konuk oldu.

MHP'de konukları, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı.

Bayramlaşmaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer İrer ile Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ali Vural geldi.

Partisi adına konuşan Fethullah Erbaş, şu andaki en önemli gündem maddelerinden birinin IŞİD ve tezkere olduğunu belirterek, "Güneyimizde bir şeyler oluyor. Tezkere çıktı" dedi. Türkiye'de 2 milyonun üzerinde Suriyeli göçmen bulunduğunu ifade eden Erbaş, göçmenlere Türkiye'nin kapılarının açık olduğunu söyledi. Erbaş, "Ancak, bir iki gün içerisinde 140 bin kişi girdi. Sınırlarımız yol geçen hanını geçti" diye konuştu. Bu durumun kontrol altında tutulması gerektiğini dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:

"BM'nin daimi üyelerinden ikisi veto etti. Suriye ile savaşamayız, çünkü buna kalkarsak ne BM'yi ne NATO'yu arkamızda buluruz. Onun için oraya girme şansımız yok. Kangrene dönüştü artık, devamlı göç almaya başladık. Suriye'nin nüfusunu alsak, maşallah hükümet 'gelsinler, halkımız misafirperverdir' diyecekler.

Türkiye'nin dış borcu hızla artıyor, şu anda vadesi gelmiş borçları ödemek için çaba sarf ediliyor. Borç, borçla kapatılıyor. Sosyal patlamalar oluyor. Çünkü 200 bin kişilik bir şehre 200 bin de göç geliyor. Sıkıntılı bir durum var."

Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural da AK Parti'ye bu konuda bir programı olup olmadığını sorduklarını dile getirerek, " Milletvekili, 'program yok. Bu işlerde program olmaz' dedi. Peki ne olacak sonunda?" diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan da Vural'ın kendilerine yönelik "Tezkereye destek verdiniz, bir de size sormak istiyoruz. Nedir bu tezkerenin ardında olan, program var mı?" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Burada bir sağlam politikanın belirlenmesi lazım. Ama bu olayın geçmişten gelen ve bugüne gelen kısmına bakıldığında, olayların hangi boyutlardan nereye geldiğinin de analiz edilmesi lazım. Gelişmekte olan olaylar bugünün olayı değil, bu bölgenin yeniden yapılandırma olayını net ve açık bir şekilde güçlü devletler izah ediyorlar. Bunun böyle olması gerektiğini söylüyorlar. Bölgedeki olayı, bunlardan soyutlayarak düşünürsek, o zaman hata yapmış oluruz. Türkiye'ye elbette bu kadar mültecinin gelmesi, ülke açısından hem ekonomik hem de siyasi anlamında güvenlik açısından da birtakım problemlerin ortaya çıkmasını kaçınılmaz kılıyor."

Ayhan, "bu badireden Türkiye'nin en az hasarla ya da hasarsız nasıl çıkartılabileceğinin" üzerine gidilmesi gerektiğini anlatarak, "İşin insani tarafı kesin ama güvenlik tarafı da önemli" dedi.

Fethullah Erbaş ise "Şu anda Çin hızla yükseliyor ve petrol ihtiyacı var. Bu ihtiyacını da İran'dan ve körfezden karşılamaya çalışıyor. Bunu önlemek için alavere dalavere yapılıyor. Biliyoruz, ceremesini de Türkiye'ye koyuyorlar. Bunun tüm yükünü Türkiye'nin üzerine yükleyip, petrole el koymak istiyorlar" diye konuştu.

-DP'den ziyaret

MHP'ye DP adına Genel Sekreter Ertan Küçükay, Genel Başkan Yardımcısı Onur Başokur ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fikret Çakmak geldi.

Küçükay, bölgede yaşanan olaylardan dolayı bayramın buruk geçtiğini belirterek, genel seçimler için de hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Dış politikada sıkıntılar yaşandığını dile getiren Küçükay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz 40 sene kadar ülkeyi idare ettik, bir çakıl taşı bile vermedik. Bu hareketler o zaman da vardı, Osmanlı'dan beri... Şimdi ise o pencereden bakmıyorlar, çok farklı hareket ediyorlar. İş kontrolden çıktı gibi. Nereye gidildiği bilinmiyor. 'Analar ağlamasın' argümanını kullanıyorlardı, bu memleket için canımız da feda, anamız da ağlar ama birileri memnun olacak diye memleketin insanlarını şehit ettirecek, analarını ağlatacak hiçbir şeye biz DP olarak cevaz vermiyoruz."

Küçükay, ülkede belirsizlik bulunduğunu öne sürerek, basına sansür uygulandığını ileri sürdü.

Basına yansıyan tapeler hakkında da Küçükay, "Birilerine inanıyorlar, birilerine inanmıyor. Kendisiyle ilgili olanlar kurgu, öbürleri ise gerçek. Bunu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kime inandıracaksınız bunu?" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan da iç ve dış siyasette önemli güvenlik problemleri olduğunu dile getirdi.

Ekonomik sıkıntıların da bulunduğunu öne süren Ayhan, "vatandaşın üstüne binen yükün arttığını, doların yükseldiğini" söyledi. Ayhan, " Hükümet, kafa karışıklığı içinde. Beyanlarda çelişki var. Hükümette ekonomide iki ayrı kesim var, bir tanesi çok farklı konuşuyor, diğeri frene basıyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement