Soma'da Ölenler İçin Diyarbakır'da Yasevi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Soma'da Ölenler İçin Diyarbakır'da Yasevi Açıldı

Soma\'da Ölenler İçin Diyarbakır\'da Yasevi Açıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde önceki gün meydana gelen maden ocağı faciasının ardından, olayda hayatını kaybedenler için Diyarbakır’da taziye yeri açıldı.

14.05.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde önceki gün meydana gelen maden ocağı faciasının ardından, olayda hayatını kaybedenler için Diyarbakır'da taziye yeri açıldı.

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçük ve yangın nedeniyle son belirlemelere göre 238 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler için Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Diyarbakır Yasevi'nde taziye kuruldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç'un girişimleri ile açılan yasevine çok sayıda vatandaş gelerek dua etti.

Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Karakoç, Manisa'nın Soma ilçesinde 235 vatandaşı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlar Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Karakoç, Manisa'da yaşanan bu acı hadisenin, Diyarbakırlıların yüreğini incittiğini, kent halkını acılara boğduğunu söyledi.

"MANİSA'DAKİ ACI DA, DİYARBAKIR'DAKİ ACI DA, HAKKARİ'DEKİ ACI DA, VAN'DAKİ ACI DA HEPİMİZ İÇİN AYNIDIR"

Diyarbakır'dan Manisa'daki vatandaşların acısına ortak olmak adına yasevi açtıklarını belirten Karakoç, "MHP Diyarbakır İl Teşkilatı olarak Diyarbakır'ın ofis semtinde bulunan Diyarbakır Yasevi'nde taziye kurduk. 3 gün boyunca Manisa'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın taziyesini Diyarbakır'da tutacağız. Buradan Fatiha'larımızı okuyacağız, dualarımızla Manisa'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koyacağız. Tekrar, Manisa'da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza ve milletimize sabırlar diliyor Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acımız büyüktür, hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Umarım ölü sayısı artmaz. Bu kardeşlerimizin bir an önce göçük altından çıkarılıp bu hadisede Türk milleti el ele tutuşur, sağ duyulu davranır bir biri ile kucaklaşır çünkü Manisa'daki acı da, Diyarbakır'daki acı da, Hakkari'deki acı da, Van'daki acı da hepimiz için aynıdır yüreğimizi yakmaktadır. Diyarbakır'dan bütün Manisalı kardeşlerimize sabırlar diliyor, Allah rahmet eylesin diyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'da Ölenler İçin Diyarbakır'da Yasevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement