Bakan Albayrak: Türkiye Hazine Yönetiminde Aktif ve Agresif Olacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Albayrak: Türkiye Hazine Yönetiminde Aktif ve Agresif Olacak

Merkez Bankasının son birkaç aydır işini çok iyi yaptığını belirten Bakan Albayrak, "Türkiye, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak" ifadelerini kullandı

24.01.2019 11:36  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Davos'ta önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, "Odaklandığımız en kaliteli şey büyüme. İlk çeyrek Türkiye için beklenenden iyi başladı" açıklamasında bulundu. Albayrak, ayrıca Türkiye'nin Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacağını belirtti.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

2019 BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR YIL OLACAK

"2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor. Büyüme yumuşak iniş stratejisini ortaya koyuyor. Büyüme, yumuşak iniş stratejisini ortaya koyuyor. Türkiye'nin iç tüketimi, piyasa tüketimi şu an yolunda. Son 6 ayda ne gördük. Cari fazla vardı ve biraz ihracatı da düşürdük, ithalatta artış vardı.

MERKEZ BANKASI İŞİNİ İYİ YAPIYOR

(Merkez Bankası hakkında) Bakın, herkes kendi işini yapıyor. Bunu söyleyebilirim. Enflasyonla mücadele etmeye çalışıyoruz. Merkez Bankası işini son birkaç aydır iyi bir biçimde yapıyor, bağımsız yapıyor. Analitik yapacaklardır, enflasyonla mücadelemize uyacaklardır. Odaklandığımız en kaliteli şey büyüme.

TÜRKİYE HAZİNE YÖNETİMİNDE AGRESİF OLACAK

Faizlere baktığımızda aslında Merkez Bankası faizleri arasında fark azalmaya devam ediyor. Mali ve para politika uyumu son yılların en iyi seviyesinde. Sadece ihracat değil, büyüme her yönden büyüme. Türkiye çok dinamik bir ülke. Ekonomiden ötesi var. Türkiye iyi bir dönemde. Çok iyi fırsatları sunuyor Türkiye'nin bulunduğu yer. Yüksek oranda rekabetçi fırsatlara odaklanarak kaslarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak. Sermaye piyasası da çok iyi bir şekilde devam ediyor. İlk çeyrek Türkiye için beklenenden iyi başladı."

Bakan Albayrak: Türkiye Hazine Yönetiminde Aktif ve Agresif Olacak

Son Dakika Güncel Bakan Albayrak: Türkiye Hazine Yönetiminde Aktif ve Agresif Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri OSB Yöneticileri Zimmet ve Sahtecilik Suçlamalarıyla Yargılanıyor
    12:22 Kayseri OSB Yöneticileri Zimmet ve Sahtecilik Suçlamalarıyla Yargılanıyor

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi eski yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan ve 6 yönetici, 'zimmet' ve 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından yargılanmaktadır. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelemiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nursaçan'ı hakkındaki soruşturma nedeniyle görevinden uzaklaştırmıştır. Savcı, sanıkların çeşitli suçlardan cezalandırılmasını talep etmektedir.

  • Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar
    12:21 Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde horoz dövüştürdüğü ve kumar oynadıkları belirlenen 11 kişiye toplamda 72 bin 257 lira ceza uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, horoz dövüşü için kullanılan ekipmanlar ve canlı hayvanlar ele geçirildi. Ayrıca, kumar oynadıkları tespit edilen kişilere de ceza verildi.

  • Nevşehir'de Uyuşturucu Operasyonu: 18 Zanlı Gözaltına Alındı
    12:21 Nevşehir'de Uyuşturucu Operasyonu: 18 Zanlı Gözaltına Alındı

    Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda son bir haftada 18 zanlı gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 11 farklı operasyonda 86,5 gram sentetik uyuşturucu ile 8 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı, diğerleri hakkında adli işlem yapıldı.

  • Isparta'da Polis Olarak Tanınan Şahsın Hesabına Gönderilen 250 Bin TL Kurtarıldı
    12:20 Isparta'da Polis Olarak Tanınan Şahsın Hesabına Gönderilen 250 Bin TL Kurtarıldı

    Isparta'da kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, İ.H. isimli vatandaşı arayarak adının terör örgütü soruşturmalarına karıştığını söyleyerek hesabına 250 bin TL göndermesini istedi. İ.H., dolandırıldığını anlayarak emniyete ihbarda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ilgili banka görevlileriyle işbirliği yaparak vatandaşın hesabından transfer edilen parayı bloke etti. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Semt pazarında ilgi gören ördek, taksinin çarpması sonucu öldü
    12:19 Semt pazarında ilgi gören ördek, taksinin çarpması sonucu öldü

    İstanbul Mecidiyeköy Gülbahar Mahallesi'ndeki semt pazarında sahibi tarafından pazar alışverişinde görüntülenince sosyal medyada ilgi gören 'Pamuk' isimli ördek, ters yola girdiği belirtilen bir taksinin çarpması sonucu öldü. Ördeğin sahibi ise taksi şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Taşova ve Suluova'da Şehitler ve Gaziler Onuruna İftar Programları Düzenlendi
    12:18 Taşova ve Suluova'da Şehitler ve Gaziler Onuruna İftar Programları Düzenlendi

    Taşova ve Suluova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna iftar programları düzenlendi. Suluova'da bir restoranda düzenlenen iftar programında Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Fatih Üçok konuşmalar yaptı. Taşova'da ise Kaymakam Efe Kılıç tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Seçim Ziyaretlerine Devam Ediyor
    12:18 AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Seçim Ziyaretlerine Devam Ediyor

    31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kalırken, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim ziyaretlerini sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi ve MAŞTİ'de bulunan esnafları ziyaret eden Er, sorunları dinleyip projelerinden bahsetti. STK ziyaretleri de gerçekleştiren Er, Malatya'nın ayağa kalkması için mücadele edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri'de öğrenciler tarih dersini 1500 yıllık kilisede işledi
    12:18 Kayseri'de öğrenciler tarih dersini 1500 yıllık kilisede işledi

    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıfım Kayseri projesi kapsamında öğrenciler, Tol Kilisesi'nde tarih dersi aldı. Çanakkale Savaşı'nı öğrenen öğrenciler, tarihi mekanda ders işlemenin keyfini yaşadı.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.


Advertisement