Kudüs Zirvesine Katılmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne, İsrail'den Özel Davet! - Son Dakika
Dünya

Kudüs Zirvesine Katılmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne, İsrail'den Özel Davet!

İstanbul'daki Kudüs zirvesine katılmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne, İsrail'den özel davet geldi. İsrail İstihbarat Bakanı, Veliaht Prensi ülkesine davet etti.

13.12.2017 15:31  Güncelleme: 17:46

İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmayan Suudi Arabistan, İsrail'den gelen davetle gündeme oturdu. Suudi Arabistan'ı Arap dünyasının lideri olarak tanımlayan İsrail İstihbarat Başkanı Yisrael Katz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı ülkesine davet etti.

"RİYAD'IN BARIŞ SÜRECİNDE ARABULUCULUK ETMESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILARIZ"

Suudi Arabistan'da yayın yapan online haber portalı Elaph'a konuşan Katz, Filistin ile aralarındaki barış süreci görüşmelerinde Riyad'ın arabuluculuk etmesini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

"'AMERİKAN BARIŞ PLANININ SPONSORU OLUN"

Suudi Arabistan'dan 'Arap dünyasının lideri' diye söz eden Katz şunları söyledi:

''Amerikalılar bir barış planı şekillendiriyor, ama içinde ne var bize söylemediler. 'Yaratıcı' bir şeyle ortaya çıkacaklarını ve kimseye anlaşma dayatmayacaklarını söylüyorlar. Bence bu Suudi Arabistan'ın inisiyatif üstlenmesi için bir fırsat. Suudi Arabistan'a, Arap dünyasının lideri olduğundan, bizzat inisiyatif üstlenmesini, Filistinlilere gitmesini ve sponsor olmasını tavsiye ederim.''

"NETANYAHU'YU RİYAD'A DAVET EDİN"

Suudi liderliğinde müzakerelere hazır olduğunu söyleyen İsrailli bakan ' 'Kral Selman'a Netanyahu'ya ziyaret daveti yapma

KRAL SELMAN: DOĞU KUDÜS FİLİSTİNLİLER İÇİN HAK

Bugün açıklama yapan Suudi Arabistan Kralı Salman ise Filistinlilerin Doğu Kudüs'ü gelecekteki Filistin devletinin başkenti olarak tanıma hakkı olduğunu ifade etti.










Kudüs Zirvesine Katılmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi\'ne, İsrail\'den Özel Davet!

Son Dakika Dünya Kudüs Zirvesine Katılmayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne, İsrail'den Özel Davet! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement