Son Dakika! "20 Aralık sonrası vaka sayılarında ciddi artış var" diyen İstanbul İl Sağlık Müdürü: Aşı ölüm oranını azalttı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! "20 Aralık sonrası vaka sayılarında ciddi artış var" diyen İstanbul İl Sağlık Müdürü: Aşı ölüm oranını azalttı

Son dakika! İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, katıldığı canlı yayında kentteki son koronavirüs verilerini paylaştı. Memişoğlu, "20 Aralık sonrası vaka sayılarında ciddi artış yaşadık. Ancak aşı ölüm oranını çok azalttı. Hastane yatışlarında yoğunluk olmadı." ifadelerini kullandı.

10.01.2022 13:24  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN Türk ekranlarında yayınlanan programa canlı bağlantı ile katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, son zamanlarda artış gösteren koronavirüs vaka sayılarına ilişkin konuştu.

"20 ARALIK'TAN SON VAKA SAYISI ARTTI"

Ülke genelindeki günlük vaka sayısının 60 binleri aşmasının İstanbul'u da olumsuz etkilediğini belirten Memişoğlu, "Tedbir ve planlama ile bu işin üstesinden geleceğiz. Omicron'un dünyada yükseldikten sonra bizim ülkemizde de yükselmesini öngördük. Özellikle 20 Aralık'tan sonra daha önceki yükselişlere benzemeyen çok ciddi bir Omicron ağırlıklı yükseliş yaşadık." dedi.

"HASTANEYE YATIŞLARDA ARTIŞ OLMADI"

Memişoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Son bir haftadır bu yükseliş stabil hale geldi. Geçtiğimiz hafta yüksek seyretmekle birlikte vaka sayısında ciddi bir artış olmadı. Yüzümüzü güldüren ise hastane yatışlarında önceki dönemlerdeki gibi ciddi bir artışın ve talebin olmaması oldu. Bu bizi esasında umutlandırıyor. İnsanların tedbirleri elden bırakmaması, 'Bana bir şey olmaz' dememesi gerekiyor. Aşısının üzerinden 3 ay geçmişse insanların hatırlatma dozu olmalarını rica ediyoruz.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK SİSTEMİNE ULAŞAN BİR ÜLKE"

Beşinci gün PCR ile ilgili de başvuruları yönetmek durumundayız. Bazı yoğunluklarımız bazı hastanelerimizde var. Bunun anlayışla karşılandığını görüyoruz. Normal poliklinik ve ameliyathanelerimizi yönetmek durumundayız. Sayılar da geçmişe göre daha farklı seyrediyor. Türkiye dünyanın en iyi sağlık sistemine ulaşan bir ülke. Türkiye ücretsiz her yere ulaşabilen bir sağlık sistemine sahiptir.

"İSTANBUL'DA 160 BİN TEST YAPABİLMEKTEYİZ"

Bakanlığımız Bilim Kurulu doğrultusunda değerlendirme yapıyor. Covid ile mücadele Türkiye'de iyi seyrediyor. Dünyanın gelişmiş bazı ülkelerinde öneriler var. Bunun Bilim Kurulu'nun değerlendireceğini düşünüyorum. PCR talebini yönetmeye çalışıyoruz. Mart ayında bin 500, 2 bin kapasite vardı. Şu an İstanbul'da 160 bin test yapabilmekteyiz. Hızlı testi Bilim Kurulu'nun değerlendireceğini düşünüyorum. PCR'ı biz sanki hastalıkmış gibi kabul ediyoruz. PCR testleri sonuçta hastalığın tanısını ve hastalıkla ilgili proteini ölçüyor. Bilim Kurulu'da Omicron varyantında 7'nci günden sonra özelliğini 3-4 gün içerisindeki Delta varyantı da öyleydi. Bilim dünyası bize söyledi bulaşıcılığını bu evrede olduğu Bilim Kurulu da buna ihtiyaç olmadığını ifade etti.

"7. GÜNDEN SONRA İZOLASYONDA KALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Bulaşıcı özelliği virüsün kalmadığı yönünde bir inanış vardır. 5'inci güne düşüren ülkeler var dünyada. Biz izolasyonla beraber insanların sakınmasını ve tedbirini öneriyoruz. Çocukların da maske taktıkları sürece 7 günden sonra okula başlamada hiçbir sakıncasının olmadığını düşünüyoruz. Bunu bilim dünyası da önermektedir. 5'inci gün test yapıp negatif çıkmasını bekleyenler var ama ben 7'nci günden sonra izolasyonda kalınması gerektiğini düşünmüyorum."

Son Dakika! "20 Aralık sonrası vaka sayılarında ciddi artış var" diyen İstanbul İl Sağlık Müdürü: Aşı ölüm oranını azalttı

Son Dakika Güncel Son Dakika! '20 Aralık sonrası vaka sayılarında ciddi artış var' diyen İstanbul İl Sağlık Müdürü: Aşı ölüm oranını azalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement