Bağcılar'da 7,2'lik deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da 7,2'lik deprem tatbikatı yapıldı

Bağcılar\'da 7,2\'lik deprem tatbikatı yapıldı

Bağcılar'da Deprem Haftası kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesinde deprem tatbikatı yapıldı.

04.03.2022 13:08  Güncelleme: 15:13

Bağcılar'da Deprem Haftası kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesinde deprem tatbikatı yapıldı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, rol aldıkları tatbikatta hem heyecanlı anlar yaşadı hem de yaşanabilecek olası bir depremde neler yapacakları konusunda bilgi sahibi oldu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesinde düzenlenen tatbikatta İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay, Bağcılar Belediyesi Arama Kurtarma (BAĞKUT), Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği (YARKUR), İstanbul İtfaiyesi ve polis ekipleri görev yaptı.

Senaryoya göre siren çaldıktan sonra İstanbul merkezli 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği anons edildi. Siren sesiyle okulda hareketli dakikalar yaşandı. Sarsıntının bitmesinin ardından "Tahliyeye başla" komutunu duyan öğrenciler, sınıf öğretmenlerinin koordinesinde okuldan çıkış yaptı.

Bir yandan öğretmenler tarafından öğrenciler sakinleştirilirken bir yandan da kriz masası oluşturuldu. Olay yerine gelen AFAD gözlemcileri, itfaiyeciler, BAĞKUT ve YARKUR ekipleri, enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışması yaptı. Enkaz altında kalanlar için göz, ses ve dinleme cihazlarının yanı sıra eğitimli köpeklerin dahil olduğu kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Enkazdan çıkarılan öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Okulun en üst katında mahsur kalan öğrenciler ise sedyelere bağlanarak yatay ve dikey sistemle aşağı indirildi.

Tatbikat, İlçe Müftüsü Celal Büyük'ün yaptığı duayla sona erdi.

Programa, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da 7,2'lik deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement