Son Dakika... Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bob Dylan Kazandı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika... Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bob Dylan Kazandı

Son dakika gelişmesi... 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü ünlü şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan kazandı.

13.10.2016 14:13  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nobel Edebiyat ödülü bu yıl şarkıcı, yazar Bob Dylan'a verildi.

"YENİ ŞİİRSEL ANLATIMLAR YARATTI"

İsveç Nobel Akademisi'nden yapılan açıklamada, 75 yaşındaki sanatçının, Amerikan müzik geleneğinde "yeni şiirsel anlatımlar yarattığı" için bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.

SÜRPRİZ OLARAK GÖRÜLDÜ

Ödülü Dylan'ın kazanması, edebiyat çevrelerinde sürpriz olarak değerlendirildi. Dylan, 8 milyon İsveç kronu (Yaklaşık 3 milyon TL) değerindeki para ödülünün de sahibi oldu.

SON ÖDÜL DE SAHİBİNE KAVUŞTU

Edebiyat kategorisi, bu yılki Nobel ödüllerinin sonuncusuydu. Kimya, Fizik, Tıp, Ekonomi ve Barış kategorilerindeki ödüllerin sahipleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

10 ARALIK'TA TÖREN DÜZENLENECEK

Ödül sahiplerine, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü olan 10 Aralık'ta düzenlenecek törende diploma ve altın madalya verilecek.

NOBEL ÖDÜLLÜ YAZARDAN KÖTÜ HABER

İtalyan basınında yer alan haberlerde, politik hicivleriyle de ün kazanan ve 1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Dario Fo, akciğerlerindeki bir sorun nedeniyle iki haftadır tedavi gördüğü Milano'daki Sacco di Milano Hastanesi'nde bu sabah hayata gözlerini yumdu.

BAŞBAKAN ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Başbakan Matteo Renzi, Fo'nun ölümünün ardından paylaştığı mesajında, "Dario Fo ile İtalya, tiyatro, kültür, sivil hayatın baş aktörlerinden birini kaybetti. Onun hicvi, sahnedeki işi, çok yönlü sanatsal etkinlikleri, İtalya'ya büyük bir miras olarak kaldı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE OYUNLARIMIN YASAKLANMASI, İKİNCİ KEZ NOBEL KAZANMAK GİBİ"

Dario Fo, darbe girişiminin ardından oyunlarının Türkiye'de sahnelenmesine engel konulmasına ilişkin haberlerin ardından, "Bundan onur duyuyorum, ikinci kez Nobel kazanmak gibi" açıklamasını yapmıştı.

Ancak yaşanan tartışmaların ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Basın Danışmanı Yılmaz Serter Kırçıl, yeni sezonda aralarında Shakespeare, Çehov, Brecht ve Dario Fo dahil olmak üzere pek çok yabancı yazarın oyununun sahnelenmeyeceği bilgisinin doğru olmadığını söylemişti.

Son Dakika... Nobel Edebiyat Ödülü\'nü Bob Dylan Kazandı

Son Dakika Güncel Son Dakika... Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bob Dylan Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement