Son dakika... '1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ' - Son Dakika
Güncel

Son dakika... '1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ'

Gelen son dakika haberine göre Sinop'ta etkili olan şiddetli yağmurun sele neden olduğu Ayancık ilçesinde, 3 köprünün 2'si yıkılırken, diğeri ise büyük hasar gördü.

12.08.2021 16:04  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta etkili olan şiddetli yağmurun sele neden olduğu Ayancık ilçesinde, 3 köprünün 2'si yıkılırken, diğeri ise büyük hasar gördü. İlçe halkı, bölgede 1963'te yaşanan afeti anımsatarak, son yaşanan selin, daha büyük olduğunu dile getirdi.

İlçe halkından Nurettin Yılmaz, yaşadıklarını anlatarak, " Yenikonak'ta bir yer yaptılar, çayın içine istiflediler, orayı tıkadılar. Tıkayınca bu felaketin geleceği belliydi" diye konuştu.

İlçeye akraba ziyareti için gelen Aslan Demircan ise "Bu felaketi tanımlamamız için 1963'ten başlamamız lazım. 1963'te burada büyük bir sel oldu ama hiç bu hale gelmedi. Çay ağızlarına yapılan kereste yığıntıları bizi bu hale getirdi. 3 köprünün 3'ü de kullanılamaz halde. Halk zor durumda, ilçeden çıkış yok. Ben İstanbul'dan geldim, geri gideceğim ama gidemiyorum. 1963 selini hatırlamak istemiyorum. Her yer ormandı, böyle felaket olmadı" dedi.

Son dakika... \'1963\'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika... '1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement