Sorgun'da Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Sorgun\'da Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sorgun’da Mehmet Akif Ersoy anıldı.

14.03.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sorgun'da Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Sorgun Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu konferans salonunda gerçekleşen programa Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yusuf Çetintaş 95 sene evvel 1921'de TBMM tarafından İstiklal Marşı'mızın kabul edildiğini belirterek, "Gayemiz o günkü samimi mana derinliğine yaklaşabilmek, aşk, iman ve ümit dolu mefkure ve dava adamı Akif'i anlayabilmektir. Bir daha hiç gelmesini istemediğimiz o kara günlerde asırların cihan imparatorluğu yıkılmaya çalışılıyor. Kahraman milletin vatanına dört bir yandan saldıran düşmanlara karşı savunma mücadelesi veriliyor. Milli mücadele döneminde eli silah tutan kahramanlarımıza merhum Mehmet Akif Ersoy da şiirleriyle manevi komutanlık yapmıştır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı Oratoryosu büyük beğeni topladı. Program sonunda öğrencileri tebrik eden Kaymakam Ali Arslantaş, "Mehmet Akif Ersoy aralıksız süren bir mücadelenin ardından öyle bir şiir yazdı ki savaşlarda, yorgun düşmüş bir milleti ürpertti, titretti ve hatta yeniden ayağa kaldırdı. Bu şiir, tarih boyunca yaşanan acıları yansıttı, hem geçmişi geleceğe, bağladı hem de umut kaynağı oldu." dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement