Sözlü: "Helvadan Putları Yıkacağız" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Helvadan Putları Yıkacağız"

Sözlü: "Helvadan Putları Yıkacağız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana'nın Feke ve Aladağ ilçelerinde halka seslendi.

14.03.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana'nın Feke ve Aladağ ilçelerinde halka seslendi. Sözlü, "Adana'da ki helvadan putları yıkacağız" dedi.

Sözlü, Feke'nin Tapan yöresi, Oruçlu, Ormancık ve Konakkuran köyleri ile Aladağ ilçesinin Akören Beldesi, Meydan ve Başpınar yaylalarını ziyaret etti. Aladağ ilçe merkezinde de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bir kısmında İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nun da hazır bulunduğu ziyaretlerde erkek seçmenlerin yanı sıra çocuklar ve bayanların da büyük ilgisi ile karşılanan Sözlü, daha sonra Kökez, Büyüksofulu, Kıcak, Gerdibi, Sivişli köylerinde de vatandaşlara seslendi.

Bu yörelerde yaşayan insanların refah seviyesini yükselterek, refah toplumunun bir parçası haline getirmenin mücadelesini vereceğini kaydeden Hüseyin Sözlü, bunu kendisine bir borç olarak kabul ettiklerini söyledi. Sözlü, kendisinin hiç bir zaman jakoben olmadığını, halka tepeden bakmadığını, 3 dönemlik belediye başkanlığı döneminin kendisinin referansı olduğunu kaydetti. Başkan Sözlü, İl Özel İdarelerinin büyükşehir belediyelerine bağlanacağını hatırlatarak, şunları aktardı:

"İl Özel İdaresinin yöneticileri bir hizmet geleceği zaman muhtarlara diyorlar ki, 'Orada il genel meclisi üyesi var, oranın kralı odur. Önce onun onayını al' diyorlar. Güya partiye insan bağlıyorlar. Bu, insan onurunu inciten davranıştır. Oysa biz kral olmaya, makamları işgale değil, gönülleri fethetmeye talibiz. İslam tarihinde vardır. Cahiliye döneminde helvadan put yaparlarmış, tapındıktan sonra da oturur o helvaları yerlermiş. MHP döneminde gerek belediyecilik ve gerekse diğer genel hizmetler en güzel şekilde sunulacaktır. MHP döneminde bir Cenab-ı Allah bir de onların var ettikleri olacaktır. Arada kimseler olmayacaktır. Helvadan putları kırmaya, yıkmaya geliyoruz"

Hüseyin Sözlü, 'çılgın' projelerin bu yörelerde yapılması gerektiğini belirterek, "Adına 'çılgın' denen projeler nedense hep rant bölgelerine yapılıyor. Altında rant, üstünde rant, sağında, solunda hep rant var. Oysa bu projeler Anadolu şehirlerine yapılmalı. Böylece bu projeler sayesinde halkımız vatan coğrafyamızı terk etmesin, doğup büyüdüğü bölgede mutlu yaşasın. Ama inşallah bunları yapmak bizlere nasip olacak" dedi.

Adana'yı sadece çağdaş belediyecilikte değil, sanayide, ticarette, istihdam da önünü açarak, Adana'nın ekmeğini büyüterek yeni bir Adana kurmayı planladıklarını anlatan Sözlü, "Yatırımcı itibar ister, biz bu itibarı göstereceğiz. Yatırım büyüsün ki iş ve AŞ artsın. Ceyhan'da bunu başardık. Adana'da da başaracağız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Helvadan Putları Yıkacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement