Spor efsanelerinin hatıraları Katar'daki 3-2-1 Müzesi'nde yaşıyor (1) - Son Dakika
Güncel

Spor efsanelerinin hatıraları Katar'daki 3-2-1 Müzesi'nde yaşıyor (1)

Dünyanın en büyük spor konseptli müzelerinden 3-2-1, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası'nı takip eden futbolseverlerden büyük ilgi görüyor.

12.12.2022 12:41  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük spor konseptli müzelerinden 3-2-1, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası'nı takip eden futbolseverlerden büyük ilgi görüyor.

Uluslararası Halife Stadı'yla aynı komplekste yer alan ve 19 bin metrekare alana sahip 3-2-1 Katar Olimpiyat ve Spor Müzesi, kapılarını mart ayında ziyaretçilere açtı.

Planlama aşamasından itibaren 15 yıllık bir emeğin sonucunda açılışı gerçekleştirilen ve 7 bölümden oluşan müzede, Avrupa, Asya, Okyanusya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu'da MÖ 8. yüzyıldan 21. yüzyılın başlarına uzanan tematik galeriler yer alıyor.

Mart ayından bu yana 150 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan müzenin en ilgi çekici bölümlerinin başında 2022 FIFA Dünya Kupası için açılan ve turnuva tarihine ait objelerin sergilendiği sergi yer alıyor.

1930 yılında Uruguay'da düzenlenen Dünya Kupası'nın grup maçlarında kullanılan topun ziyaretçileri karşıladığı serginin en dikkat çekici objelerinden biri, iki yıl önce hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere'ye iki gol attığı maçta giydiği forma.

Kariyerinde 3 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Brezilyalı efsane Pele'nin imzalı forması, kariyerinin 1000. golünü attığı Santos-Vasco da Gama maçında kullanılan top ve 1970 Dünya Kupası finalinde İtalya'yı 4-1 yendikleri mücadelede giydiği kramponlar müzenin en önemli bölümlerinden.

Sergide ayrıca Zinedine Zidane'ın Fransa'nın şampiyon olduğu 1998 Dünya Kupası'nda giydiği imzalı formanın yanı sıra Cristiano Ronaldo, Xavi, Gerd Müller, Samuel Eto'o, John Obi Mikel ve David Beckham gibi futbol tarihinin önemli isimlerinin formaları da sergileniyor.

Spor efsanelerinin hatıraları Katar\'daki 3-2-1 Müzesi\'nde yaşıyor (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Spor efsanelerinin hatıraları Katar'daki 3-2-1 Müzesi'nde yaşıyor (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement