Sri Lanka Büyükelçisi Dissanayake, ülkesindeki krize rağmen depremde seferber olduklarını belirtti - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka Büyükelçisi Dissanayake, ülkesindeki krize rağmen depremde seferber olduklarını belirtti

Sri Lanka Büyükelçisi Dissanayake, ülkesindeki krize rağmen depremde seferber olduklarını belirtti

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin boyutuna ilişkin, "Felaketi anlatan basit bir örnek var, o da depremin harap ettiği alanın Sri Lanka'nın neredeyse iki katı büyüklüğünde olmasıydı.

22.03.2023 00:15  Güncelleme: 00:20

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin boyutuna ilişkin, "Felaketi anlatan basit bir örnek var, o da depremin harap ettiği alanın Sri Lanka'nın neredeyse iki katı büyüklüğünde olmasıydı." dedi.

Dissanayake, Büyükelçilikte düzenlediği ve Türk yetkililerin, iş insanlarının, akademisyenlerin ve basın mensuplarının katıldığı akşam yemeğinde konuştu.

Geleneksel Sri Lanka yemeklerinin ikram edildiği programa Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Genel Müdürü Esra Cankorur ve Dışişleri Bakanlığı Yeniden Asya İnisiyatifi Koordinatörü Büyükelçi Kezban Nilvana Darama katıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulan yemekte konuşan Dissanayake, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etme fırsatı bulduğunu ve iyi bir görüşme yaptığını söyledi.

Dissanayake, Sri Lanka'nın bağımsızlığının 75'inci yılını anmak için 6 Şubat'ta Sri Lanka bir etkinlik planladıklarını ancak depremlerden dolayı ertelediklerini kaydetti.

Ülkesinin geleneksel kıyafetlerinden "Osaree" ile etkinliğe katılan Dissanayake, depremlerin boyutuna ilişkin, "Felaketi anlatan basit bir örnek var, o da depremin harap ettiği alanın Sri Lanka'nın neredeyse iki katı büyüklüğünde olmasıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Dissanayake, Sri Lanka'da ağır bir ekonomik kriz yaşandığını belirterek, buna rağmen Sri Lankalıların Türkiye'ye yardım göndermek için seferber olduğunu, çadır, termos ve kışlık kıyafet olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri gönderdiğini kaydetti.

Büyükelçi Dissanayake ayrıca, şirketi vasıtasıyla depremzedelere 80 ton çay dağıtılmasına öncülük ettiği için Türkiye-Sri Lanka İş Konseyi'nin başkanlığını yürüten Mehmet Ali Uğur'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka Büyükelçisi Dissanayake, ülkesindeki krize rağmen depremde seferber olduklarını belirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement