Sudan'ın "İsraille normalleşme" kararı Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Sudan'ın "İsraille normalleşme" kararı Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi

Sudan\'ın "İsraille normalleşme" kararı Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi

Sudan'ın başkenti Hartum'da Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan onlarca kişi, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ülkeyi ziyaretini ve hükümetin İsrail ile normalleşme adımını protesto etti.

06.02.2023 18:10  Güncelleme: 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'ın başkenti Hartum'da Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan onlarca kişi, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ülkeyi ziyaretini ve hükümetin İsrail ile normalleşme adımını protesto etti.

"Kahrolsun İsrail" ve "Hartum 3 Hayır" yazılı pankartlar taşıyan ve İsrail bayraklarını yakan gruptakiler, "Normalleşme ihanettir. Kudüs bizimdir." şeklinde slogan attı.

Eylemcilerden Burhanedddin Yusuf, "Bugün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İsrail'e 'evet' diyenlerin, Sudan halkını temsil etmediğini teyit etmek için Hartum sokaklarına çıktık." dedi.

İsrail'le normalleşmeyi reddeden bildiri okuyan grup üyeleri, geçici hükümetin bu tarz bir karar almaya yetkisi bulunmadığını belirterek hükümeti bu kararından vazgeçmeye çağırdı.

Sudan'ın başkenti Hartum, 1967'deki Arap-İsrail savaşının ardından burada düzenlenen ve "İsrail'le barışa hayır, İsrail'in devlet olarak tanınmasına hayır ve İsrail'le müzakerelere hayır" içerikli genelgeyle sonuçlanan Arap Zirvesi nedeniyle "3 'hayır'ın başkenti" olarak da biliniyor.

Egemenlik Konseyi, 1958'den beri yürürlükte olan İsrail'i boykot yasasını 19 Nisan 2021'de iptal etmişti.

İsrail'i Boykot Yasası, Sudanlıların İsrail'deki herhangi bir İsrail vatandaşı, kuruluş ile ya da yabancı şirketlerle anlaşma yapmasını yasaklıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'ın 'İsraille normalleşme' kararı Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement