Suoz Enerji, Güneş Paneli Hücre Teknolojisi Üreterek Dışa Bağımlılığı Azaltacak - Son Dakika
Ekonomi

Suoz Enerji, Güneş Paneli Hücre Teknolojisi Üreterek Dışa Bağımlılığı Azaltacak

Suoz Enerji Grup, Türkiye'yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisini üretecek.

18.05.2018 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suoz Enerji Grup, Türkiye'yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisini üretecek. SUOZ Enerji Grup CEO'su Berk Uçuran Çiller, konuya yönelik açıklamada bulundu.

Suoz Enerji Grup, Türkiye'yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisini üretmeye hazırlanıyor. Güneş enerjisine 400 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen Suoz, yerlilik ve ihracat oranlarını artırmayı planlanıyor. Böylelikle Türkiye, katma değerli üretimde üst seviyelere ulaşmış olacak.

Enerjide yerlileşmeye yönelik adımlar atan ve YEKA ihalesi için tüm altyapısını tamamlayan Suoz, 2018 sonunda 100 milyon dolar ciro yapmayı bekliyor.

Suoz Enerji Grup CEO'su Berk Uçuran Çiller, "İkinci güneş YEKA'sı için hazırlıklarımızın yüzde 80 tamamlandığını söyleyebiliriz. Sadece şartların belirlenmesini bekliyoruz. GES ve panel üretimine yönelik fabrika yatırımlarımız, global firmalarla distribütörlük anlaşmalarımız, Ar-Ge çalışmalarımız ile kısa sürede hazırlıklarımızın sonuna yaklaştık. İlk YEKA ihalesinde şart koşulan 500 megavatlık bir entegre tesis ve Ar-Ge yatırımı vardı. Bu şartın ikinci YEKA'da olup olmayacağından emin değiliz ama biz yine de böyle bir yatırım gerekirse, Yunanistan'da aldığımız ve bir kısmını Kocaeli'ye taşıyacağımız panel üretim fabrikasıyla o kriterleri tamamlayabilecek seviyedeyiz. Hücre üretim altyapısına sahip tek firma olmamız sebebiyle de birkaç adım öndeyiz. Eğer ihaleyi kazanabilirsek, bu fabrikanın kapasitesini de YEKA kapsamında büyüteceğiz." açıklamasında bulundu.

Tier-1 segmentinde dünyada ilk 10'u hedeflediklerinin ve panel üretiminde ihracatı çok ciddi düzeyde artıracaklarını belirten Çiller, ilk aşamada Yunanistan'da yıllık 60 MW ingot üretimi ve 60 MW gofret kesimi gerçekleştirecek olan grup, güneş hücresi kaplama ve printing hattının Türkiye'ye taşınması ile birlikte yıllık 100 MW hücre üretimi gerçekleştirecek projenin performansına bağlı olarak bu alanında da hızlı bir büyümeyi değerlendirecek.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Suoz Enerji, Güneş Paneli Hücre Teknolojisi Üreterek Dışa Bağımlılığı Azaltacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement