Süper Lig'de Bosman Hedefleri - Son Dakika
Spor

Süper Lig'de Bosman Hedefleri

İlker Yılmaz Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek olan isimlere göz attı.

22.12.2013 17:00

Premier League'den Bosman hedefleri

Cenk Tosun (Gaziantepspor)

Sezon bitimiyle birlikte transferin en gözde iki isminden biri Cenk Tosun olacak. İyi bir Cenk'e kimin ihtiyacı yok diyebiliriz ki? Trabzonspor golcü arıyor, Beşiktaş'ın alternatif golcüsü yok, Fenerbahçe'nin Türk santraforu bile yok. Geçtiğimiz yaz kulübünün bonservisinde kolaylık yapmadığı 22 yaşındaki oyuncunun bu sene büyük bir takıma gitmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Kaldı ki kendisi de kesinlikle bu şansı hak ediyor. Bir golcüde olması gereken temel özelliklerin çoğuna sahip olan Cenk kendini daha da geliştirir ve istikrar da yakalarsa milli takımın da değişilmezleri arasına girecektir.

Veysel Sarı (Eskişehirspor)

La Liga'dan Bosman hedefleri

Veysel Sarı'nın 3 milyon avroluk serbest kalma maddesini geçtiğimiz yaz kullanmayı kimse istemedi. Bu Veysel'in büyük takımlarda oynayamayacağını göstermiyor. Aksine eminiz onun için pusuda bekleyenler var! Tam bir joker diyebileceğimiz Veysel'i biz çoğunlukla sağ bek ve orta sahanın göbeğinde oynarken gördük. Dünyaları kurtarmayan ama belli bir standardın da altına düşmeyen Veysel, büyüklerde her daim en az rotasyona girecek kadar forma şansı bulacaktır. Bu yaz takımları peşinden koşturacak ender isimlerden biri.

Semih Şentürk (Fenerbahçe)

Önce gençti, sonra nöbetçi oldu, şimdi ise kadro dışı. Taraftarın göz bebeği her yıl üstüne koyarak yavaş yavaş kendini geliştirse de gol kralı olduğu sezon bile 'ben ilk 11 oyuncusuyum' diye bağıramadı. Aykut Kocaman'ın gelişiyle iyice geri plana düşen Semih, bu sezonu da Dereağzı'nda tek başına yaptığı antrenmanlarla geçiriyor. Artık 30 yaşında ve Anadolu kulüplerinde devam etmek zorunda. Golü koklayabilmesi bir yana sırtı dönük de oynayabilmesi Anadolu kulüplerindeki hocaların ağzını kesinlikle sulandıracak cinsten.

Bundesliga'dan Bosman hedefleri

Ceyhun Gülselam (Galatasaray)

Fatih Terim döneminde bir türlü forma şansı bulamayan Ceyhun Gülselam, geçtiğimiz sezon kiralandığı Kayserispor'da uzun süredir forma giymemiş olmasına karşın harika denecek bir performans sergilemişti. Prosinecki'nin bankolarından biri olmuştu ki bu performansı onu sarı-kırmızılılara geri dönmesine yardımcı oldu. Ceyhun'un Terim döneminde bu sezon yine çok fazla forma şansı bulduğunu söyleyemeyiz ama Roberto Mancini onu rotasyona sokmaktan hiç de kaçınmıyor. Fakat Ceyhun henüz bekleneni verebilmiş değil. Sezon sonu ne gösterir bilinmez ama muhakkak Anadolu'dan güzel transfer teklifleri gelecektir.

Giray Kaçar (Trabzonspor)

Ligue 1'da Bosman hedefleri

Giray, bu sezon sakatlıklar nedeniyle fazla forma şansı bulamamış olsa da esasen Mustafa Reşit Akçay'la da yıldızı bir türlü barışmadı. 28 yaşındaki stoperin mutsuz olduğu ve transfer olmak istediği sık sık medyaya yansıdı. Sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini yenilemeyeceği kesin. Bordo-mavililer devre arasında da transfere sıcak bakacaktır. Lakin birkaç ay sonra boşa çıkacak bir oyuncu için kimse bonservis bedeli ödemek istemeyebilir. Kaldı ki Giray'ın maç eksiği de göz önünde bulundurursa sezon sonu için büyükleri bekleyecektir.

Alanzinho (Trabzonspor)

Ersun Yanal döneminde büyük umutlarla transfer edilen Alanzinho, 5 yıldır Trabzon'da. O büyük umutları karşılayamadığı kesin. Zaman zaman iyi performans sergilese de hiçbir zaman devamlılık gösteremedi. Buna karşın yetenekleri göz ardı edilemez. Anadolu kulüpleri için zaman zaman parlayıp maç kazanma performansı gösterebilir. Çaykur Rizespor ise şimdiden talip. Devre arasında transferini bitirmeyi amaçlıyor.

Tarihin en etkili futbolcusu: Bosman

Sözleşmesi sona erecekler

Albert Riera Galatasaray

Sabri Sarıoğlu Galatasaray

Didier Drogba Galatasaray

Ceyhun Gülselam      Galatasaray

Aykut Erçetin Galatasaray

Ufuk Ceylan Galatasaray

Manuel Fernandes Beşiktaş

Hugo Almeida Beşiktaş

Serie A'dan Bosman hedefleri

Julien Escude             Beşiktaş

Mehmet Akgün Beşiktaş

Caner Erkin Fenerbahçe

Semih Şentürk            Fenerbahçe

Alanzinho                    Trabzonspor

Giray Kaçar                  Trabzonspor

Mickael Basser              Bursaspor

Stanislav Sestak            Bursaspor

Hakan Aslantaş Bursaspor

İbrahim Öztürk Bursaspor

Veysel Sarı                    Eskişehirspor

Tarık Çamdal                Eskişehirspor

Diomansy Kamara        Eskişehirspor

Dede                            Eskişehirspor

Ruud Boffin                  Eskişehirspor

Rodrigo Tello Eskişehirspor

İlhan Parlak Karabükspor

Lomana LuaLua            Karabükspor

Larrys Mabiala               Karabükspor

Uğur Uçar Karabükspor

Lamine Diarra               MP Antalyaspor

Milan Baros MP Antalyaspor

Ekrem Dağ Gaziantepspor

Semir Stilic                    Gaziantepspor

Orhan Gülle                  Gaziantepspor

Cenk Tosun                  Gaziantepspor

Ermin Zec Gençlerbirliği

Jean-Jacques Gosso      Gençlerbirliği

Cleyton                         Kayserispor

Zurab Khizanishvili         Kayserispor

Kamil Grosicki Sivasspor

Jakub Navratil Sivasspor

Yalçın Ayhan Kasımpaşa

İlker Avcıbay Kasımpaşa

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Süper Lig'de Bosman Hedefleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement