"Suriye'deki Savaş Uzatılarak Türkiye'nin Önünün Kesilmesi Planlanıyor" - Son Dakika
Güncel

"Suriye'deki Savaş Uzatılarak Türkiye'nin Önünün Kesilmesi Planlanıyor"

GASAM Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: "Türkiye, Ortadoğu'da halk iradelerinin yansıdığı iktidarlar olmasını istiyor. Bunu isteyen Ortadoğu halklarının yanında güçlü bir şekilde var olmaya çalışıyor"

09.08.2013 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADEM YILMAZ - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Türkiye'nin Ortadoğu'da halk iradelerinin yansıdığı iktidarlar olmasını istediğini, bunun da kimi batılı ülkeleri huzursuz ettiğini belirterek, " Suriye'deki savaş uzatılarak Türkiye'nin önünün kesilmesi planlanıyor" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden iç çatışmanın nereye varacağını yorumlamanın kolay olmadığını belirtti.

Suriye'deki rejim mücadelesi karşısında batıda sessizliğin hakim olduğunu ifade eden Şahin, "Bu maksatlı suskunluk hem etnik çatışmaya hem de etnik mezhepsel çatışmaya dönüştürülmüş durumda. Böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Batının Suriye'deki savaşın olabildiğince uzun sürmesini, Müslüman kanının akmasını ve yıkılabildiğince de Müslüman medeniyetlerin yıkılmasını istediğini savunan Şahin, böyle bir yıkımdan sonra Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmenin batılılar için daha kolay olacağını vurguladı.

Yorulmuş, savaştan bitap düşmüş ülkeleri menfaatları doğrultusunda yeniden şekillendirmenin onlar için çok daha kolay olacağını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Diğer yandan şehirler yıkıldığı için bir rant oluşacak. Bu süreçte yıkılmış, bitap düşmüş, yorulmuş bir Ortadoğu, tabiri caizse kendini batının yeniden kucağında bulacak. Yeni bir sömürü yüzyılı başlayacak. Ortadoğu'daki savaşın hem etnik hem de mezhepsel bir hal almasını da ekleyebiliriz. Türkiye, Ortadoğu halklarının yanında Ortadoğu'da rejim değişikliği gibi hayali, düşüncesi ve çabası hiçbir zaman olmadı. Ancak Arap Baharı ile başlayan süreçte Türkiye her zaman tercih hakkını halkların, özgürlüklerin, demokrasinin ve insan haklarından yana kullandı. Bu da batılıları korkutan bir süreç. Batılılar için en iyi Ortadoğu, diktatörlerin, baskıcı rejimlerin hakim olduğu rejimlerdir. Halk iradelerinin yansıdığı iktidarları ve ülkeleri kontrol etmek zor ve güçtür. Kendi kontrolü dışında gelişen Arap Baharı'nı, nasıl bir Arap Kışı'na çevirmenin çabası içindeler."

Demokrasi mücadelesi veren Ortadoğu'daki Müslüman toplumların kendi kaderine terk edildiğini dile getiren Şahin, batının, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda menfaatleri söz konusu olduğunda "bitaraf" olabildiğini aksinin onları ilgilendirmediğini vurguladı.

Türkiye'nin, Ortadoğu'da halk iradelerinin yansıdığı iktidarlar olmasını istediğini vurgulayan Şahin, "Bunu isteyen Ortadoğu halklarının yanında güçlü bir şekilde var olmaya çalışıyor. Bu da özellikle kimi batılı ülkeleri huzursuz etmiş durumda. Suriye'deki savaş uzatılarak Türkiye'nin önünü kesilmesi planlanıyor" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Suriye'deki Savaş Uzatılarak Türkiye'nin Önünün Kesilmesi Planlanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement