Suriye, EUR, Almanya - Son Dakika
Güncel

Suriye, EUR, Almanya

ABD piyasalarının Martin Luther King Jr. Günü nedeniyle kapalı olduğu günde USD'deki diğer para birimlerine karşı olan zayıflama devam etti.

16.01.2018 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buna karşın, TRY'nin hem küresel para birimleri, hem de kendi grubu EM'ler arasında USD'ye karşı negatif ayrışan grubun içinde olduğunu8 görüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'yi «terör ordusu» kurmakla suçlaması ve Kuzeybatı Suriye konuşlanmış olan YPG güçlerine olan operasyonun her an başlayabileceğini belirtmesi ile beraber hem jeopolitik risklerin artması, hem de ABD ile olan tansiyonun yükselmesi çerçevesinde TRY, son 3 işlem günü içinde ilk defa değer kaybetti. 3,80'in hemen altında olan kur, bu seviyeyi aşması durumunda 3,84 bandını hedefler bir duruma gelebilecektir. Kurda kısa dönemde destek 3,75 ve bu bandın altına sarkma ihtimali mevcut konjonktürle azalmıştır.

Küresel piyasalarda USD zayıf kalmaya devam ederken, Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) daha şahin bir para politikası duruşu beklentilerinin artıyor olması EUR açısından destekleyici oluyor. ECB üyelerinden, aynı zamanda Estonya Merkez Bankası Başkanı olan Ardo Hansson'un Eylül ayında varlık alımlarının bitirilmesi ihtimali üzerine yaptığı değerlendirmeler EUR'nun kazançlarına tutunmasına ve artırmasına yardımcı oldu. Almanya'daki politik tıkanıklığın aşılacak olması beklentileri de EUR açısından pozitif bir faktör olarak öne çıkıyor. EUR'nun 1,23 seviyesindeki tepe noktasını da aşması durumunda kazançlarını sürdürmesi ve 1,2380 direncini yeni tepe noktası olarak hedeflemesi ihtimali dahilindedir. Mevcut hareket te destek 1,2210; parite 1,2120 üzerinde kaldığı sürece de tekniğin yukarıya bakmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement