Suriye, Kudüs ve Mısır'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Suriye, Kudüs ve Mısır'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Suriye, Kudüs ve Mısır\'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Özgür Der ve AGD üyeleri, öldürülen Müslümanlar için Hacı Bayram Camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı

22.11.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür-Der ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Suriye, Kudüs, Mısır ve başka ülkelerde öldürülen Müslümanlar için Hacıbayram Camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından Hacı Bayram Camisinin avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına camiden çıkan cemaat de katıldı.

Namazın ardından protestocu grup, "Suriye, Kudüs, Mısır direniyor, şehitler yolumuzu aydınlatıyor" yazılı pankart açıp, "Esed canavarını durdurun", "Dilenenler değil direnenler kazanır", "Esir edilen Mursi değil, Mısır halkının iradesidir" yazılı dövizler taşıdı. Daha sonra, Suriye'de savaştığı sırada yaralanan ve Türkiye'de tedavi edilen Ebu Musa adlı bir Suriye'li, Müslümanlar için dua etti.

Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker yaptığı açıklamada, tüm Ortadoğu coğrafyasında gerek emperyalistler, gerekse emperyalist yönetimler eliyle uzun yıllardır bir katliam, işkence ve sindirme politikası sürdürüldüğünü söyledi.

Çeliker, 1948'de Filistin'in işgal edildiğini ve Müslümanların topraklarından sürgün edildiğini belirterek, insanlık dışı katliamların uygulandığını ifade etti. Yaklaşık 40 yıldır Esed ailesinin zulmü altında katliamlara maruz kalan Suriyeli'lerin, üç yıldır da zulme karşı direndiğini belirten Çeliker, Suriye'de yaşananların dünya tarafından film gibi izlendiğini bildirdi.

Çeliker, Mısır'da da yüz gün geçmesine rağmen uluslararası camianın, kurum ve kuruluşların darbeye darbe diyemediğini belirterek, darbecilere direnen Müslümanların ise terörist olarak ilan edildiğini söyledi. Çeliker, bunun İslami kimliğe yönelik bir suçlama olduğunu dile getirdi.

Mısır Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi yönetiminde zalimane bir politika yürütüldüğünü de belirten Çeliker, Mısır'da tutuklu bulunan  TRT Kahire Muhabiri Metin Turan'ın durumunun da görmezden gelindiğini söyledi.

Mısır'da direnen halkın yanında olduklarını bildiren Çeliker, "Yapılan zulümleri, katilamları ve işkenceleri seyreden ve ses çıkarmayanlara da diyoruz ki, (dilenenler değil direnenler kazanacak)" diye konuştu.

AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ise İslam coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşının devam ettiğini, "Hangi renkten ve ırktan olursa olsunlar tüm Müslümanlar tek bir millettir. Müslümanların yaşadığı her coğrafya en az kalbimiz kadar, ciğerimiz kadar bizimdir. Buralarda yaşanan acılara ve zulümlere karşı tavır almak ve ortak bir bilinç oluşturmak en önemli bir görevimizdir" dedi.

Aynı inancı paylaşmasa da zulme ve sömürüye maruz kalan her insanın derdiyle dertlenmenin de inançlarının gereği olduğunu dile getiren Karaman, AGD olarak "insan varlığına, inancına, neslin devamlılığına, doğanın dengesine" kasteden her türlü yapılanmaya karşı mücadeleyi her daim tek ve öncelikli gündem yapmaya devam edeceklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye, Kudüs ve Mısır'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement