Türk Savaş Uçakları, Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopterini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Türk Savaş Uçakları, Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopterini Vurdu

Türk savaş uçakları, sınır ihlali yapan Suriye'ye ait helikopteri vurdu. Vurulan hava aracı, Suriye topraklarına düştü.

16.05.2015 16:49  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, angajman kurallarını ihlal ederek sınırımıza yaklaşan Suriye'ye ait bir helikopteri vurarak düşürdü. Genelkurmay kaynakları, düşen Suriye hava aracının niteliğinin belirlenmesine çalışıldığını söylemekle yetindi. Suriye devlet televizyonu ise, Türkiye'nin insansız hava aracını vurduğunu duyurdu.

SAAT 14:00 SIRALARINDA OLDU

Bölgedeki görgü tanıklarının anlattığına göre olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinde Suriye sınırına yönelen Türk savaş uçaklarının geçişi sırasında, patlamaya benzeyen gürültü duyuldu. Bunun üzerine bölgeden 'Suriye sınırına uçak düştü' ihbarı geldi.

İhbar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın meydana geldiği söylenen Altınözü İlçesi'nin Akdarı bölgesine giderek inceleme yaptı. Ayrıca, Defne ve Yayladağı ilçelerinden gelen çok sayıda ihbar da ekipler tarafından değerlendirildi.

TÜRK UÇAKLARI 2 FÜZE ATARAK DÜŞÜRDÜ

Görgü tanıkları, bir Türk savaş uçağının 2 füze fırlatarak vurduğu Suriye hava aracının 3 parçaya bölünerek Suriye topraklarına düştüğü söyledi. Bazı kaynaklar ise Suriye'de muhaliflerin kontrolüne geçen İdlip'in Cisr-Üs Şuur bölgesinde Hamman mevkiinde jetlerin öğle saatlerinde hava aracına füze fırlatarak düşürdüğü bilgisini verdi.

DAHA ÖNCEKİ OLAYLAR

Suriye'de iç çatışmalar başladıktan sonra Suriye jetleri 20 Haziran 2012'de Akdeniz üzerinde keşif uçuşu yapan Türk RF-4E keşif uçağını; sonraki tarihlerde de Türk jetleri 16 Eylül 2013'de Suriye helikopteri, 23 Mart 2014'de ise Mig savaş uçağını angajman kurallarını çiğnediği için vurarak düşürmüştü.

SINIRDA 1 KİŞİ SİLAHLA YAKALANDI

Öte yandan Türkiye-Suriye hududunun Şanlıurfa Çiçekalan Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından gece yarısı yakalanan bir kişinin elindeki çanta ile yasa dışı giriş teşebbüsünde bulunduğu görüldü. Kaçarken yakalanan Suriye uyruklu kişinin üzerinde 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca elde edildi.

Türk Savaş Uçakları, Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopterini Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Savaş Uçakları, Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopterini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • MOSAD: AKP NIN SAVAS OYUNU KAPIDA BUYURUN CENAZEYE BEYLER AKP YI YIKMAK ICIN OYLARIMIZ HDP YE 43 21 Yanıtla
  • hdp: Yalansız fasistsiz hırsızlık olmayan bir ülke için HDP HDP HDP 15 28 Yanıtla
  • ccc: oy için neler yapılıyor akp ateşle oynuyor, 19 22 Yanıtla
  • remzi vural: Gebersin alevi diyenlere sesleniyorum bir sünni olarak diyorumki aleviler kadar ahlaklı olabilsek vede onlarda sünniler gebersin derse ne olur bülkenin hali bölücülük yapmayalım 29 11 Yanıtla
  • helal: Helal sana recep baba 21 14 Yanıtla
  • yorumcu: gebersin aleviler 7 27 Yanıtla
  • helal: Subaylarımızın o düğmeye basan ellerine sağlık.... 28 6 Yanıtla
  • Cenk acar: Oylar chpye müslüman kanı akıtmak isteyen akpkkya oy yok 13 18 Yanıtla
  • türk: Yazık günah bu hükümet nekadar can almayı seviyor.Savaş istiyor seçim yaklaşıyor ya prim yapacaklar. 11 18 Yanıtla
  • ramiz: Suriye uçağımı vuruldu Durun saatine bakayım aaa yine seçime az kalmış 18 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement