Suriyeli Yetimlere Psiko-sosyal Destek - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Yetimlere Psiko-sosyal Destek

(AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrenci ve mezunlarıyla, Sefa Yetimhanesindeki Suriyeli çocuklar için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde psiko-sosyal destek çalışması gerçekleştirdi.

18.08.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL - (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrenci ve mezunlarıyla, Sefa Yetimhanesindeki Suriyeli çocuklar için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde psiko-sosyal destek çalışması gerçekleştirdi.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Suriye'de yaşanan savaştan zarar görmüş, ailelerini kaybederek Türkiye'ye sığınan, birçoğu anne babalarının gözleri önünde öldürüldüğüne şahit olan çocuklar için Bahattin Yıldız Suriyeli Mülteciler İçin Travma ve Rehabilitasyon Merkezinde 5 günlük "Oyundur Benim Sefam" adıyla psiko-sosyal destek çalışması yapıldı.

Sosyal Hizmet Bölümü öğrenci ve mezunlarının katıldığı çalışma kapsamında Sefa Yetimhanesi'nde kalan 31 çocuğun ev, aile ve yuva ile ilgili hislerini, düşüncelerini yansıttıkları "Benim yuvam" isimli resim çalışması, gelecekteki hayallerini anlattıkları "Gelecekteki ben" isimli yazı çalışması, artık malzemeler kullanarak yaptıkları maske, kedi barınağı ve rüzgar gülü yapımı gibi etkinlikler yer aldı.

Projenin son günü ise yapılan çalışmalar sergilendi ve çocukların hep birlikte eğlendiği, çeşitli oyunlar oynadığı bir şenlik düzenlendi.

Çalışma kapsamında daha rahat uygulamalar yapabilmek amacıyla çocukların yaşları dikkate alınarak üç ayrı grup oluşturuldu ve her bir grupla ayrı ayrı çalışılarak projenin en etkili şekilde uygulanması amaçlandı.

İlk kez bu tür bir etkinliğe katılan Suriyeli yetim çocuklar, resim ve diğer el işi malzemeleriyle tanıştı.

Projenin amacı, çocukların sosyalleşmesini artırmak

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje koordinatörlerinden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Rabia Erten, çocukların sosyal işlevselliklerinin gelişmesine katkı sağlayan projenin çocukların bilişsel, sosyal-duygusal gelişimini destekleyecek, kendilerini tanımalarına fırsat tanıyacak, becerilerini ve duygularını fark edebilmelerini sağlayacak nitelikte bir çalışma olduğunu belirtti.

Erten, yapılan etkinlikler süresince çocukların yeteneklerinin, ilgi alanlarının keşfedilmesi, kişisel becerilerinin artırılması, arkadaşlık ilişkilerinin güçlendirilmesi ve kendi aralarında yardımlaşmanın geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Etkinlik, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü lisans öğrenci ve mezunları Kübra Enuştekin, Yıldız Gümüştekin, Osman Yanık, Rabia Erten ve M. Fatih Demirci'den oluşan beş kişilik proje ekibi ile İHH Yetimhaneler Koordinatörü Numan Aka ve İHH Reyhanlı Yetimhaneler Koordinatörü Klinik Psikolog Ayşe Hümeyra Kutluoğlu gözetiminde gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Yetimlere Psiko-sosyal Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement