Suruç'taki Terör Saldırısı ve Terör Örgütü Operasyonları - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı ve Terör Örgütü Operasyonları

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri ile Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi bir grup Suruç'taki terör eylemini protesto etti.

25.07.2015 20:28

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri ile Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi bir grup Suruç'taki terör eylemini protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan grup, taşıdıkları pankart ve dövizlerle cadde boyunca slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Eser Girginer, Suruç'ta gerçekleşen terör eyleminde 31 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölümlerin halklar arasındaki dayanışma köprüsünü daha da güçlendirdiğini ifade eden Girginer, "IŞİD üyesi bir kişi bombayı patlattı fakat, onları besleyen, büyüten, oraya kadar gelmesini sağlayanlar uzun zamandır her türlü IŞİD vahşetine göz yumanlar bombanın pimini çekenden daha fazla suçludur" diye konuştu.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlara da değinen Girginer, operasyonlarda devrimcilerin gözaltına alındığını ve taziye çadırlarına saldırıldığını iddia etti. Operasyonlarla demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışıldığını öne süren Girginer, demokrasi mücadelelerini ve savaş karşıtı duruşlarını her zaman göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Sosyalist Demokrasi Partisi adına basın açıklamasını ise Duygu Ataş okudu. Ataş, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 600'e yakın gözaltı olduğunu iddia ederek, "Bu sabah yapılan operasyon kapsamında Antalya İl Örgütü yöneticilerimiz ve Antalya'da bulunan genel merkez yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu 14 yoldaşımız evleri basılarak gözaltına alındı" dedi.

Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik hava saldırılarını da eleştiren Ataş, saldırıların çözüm sürecini dinamitlediğini ileri sürdü. Ataş, "IŞİD'i bombalıyoruz denilerek PKK kampları bombalanmakta, IŞİD'e polis operasyonu yapıyoruz denilerek devrimciler gözaltına alınmaktadır" diye konuştu.

Açıklamaların ardından grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı ve Terör Örgütü Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement