Taceddin Dergahı Müzesi'ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Taceddin Dergahı Müzesi'ne Ziyaretçi İlgisi

Taceddin Dergahı Müzesi\'ne Ziyaretçi İlgisi

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'a ait eşya ve dokümanların yer aldığı Taceddin Dergahı Müzesi, bu yıl da çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

25.12.2013 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'a ait eşya ve dokümanların yer aldığı Taceddin Dergahı Müzesi, bu yıl da çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazım Karabekir Mahallesi'nde iki yıl önce açılan Taceddin Dergahı Müzesi'nde, Ersoy'un Mısır ve Arnavutluk'tan da getirilen özel eşyalarının yanı sıra orijinal el yazması eserler, albümler, mektuplar, şiirler, kartpostallar, pullar ile diğer bazı dokümanlar yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ersoy'un Ankara'da İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergahı'nı, aslında uygun olarak iki yıl önce Bağcılar'da inşa ettiklerini söyledi.

Çağırıcı şunları kaydetti:

"Burası, Taceddin Dergahı ve Kültür Merkezi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Müze olarak açtığımız Taceddin Dergahı'nda, Akif'in eşyalarını sergiliyoruz. Konferans salonu, seminer odası ile Akif'in eserleri ile hakkında yazılan kitapların yer aldığı kütüphane bulunuyor. Kültür Merkezi'nde Araştırmacı-Yazar Mehmet Ertuğrul Düzdağ ile Safahat okumaları gerçekleştiriyoruz."

Çağırıcı, ilçelerindeki müzenin Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olduğunu ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Taceddin Dergahı Müzesi'ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement