Tagid'den Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Tagid'den Kan Bağışı Kampanyası

Tagid\'den Kan Bağışı Kampanyası

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve Kızılay Çorlu Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

26.06.2012 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve Kızılay Çorlu Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Çorlu Orion AVM'de düzenlenen ve 2 gün devam eden kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

TAGİD tarafından kan bağışına dikkat çekmek, kan bağışının önemini insanlara aktarabilmek ve Trakya bölgesinin kan bankası ihtiyacı konusunda Çorlu'ya bir kan bankası kurulabilmesi adına girişimlerde bulunmak amacıyla Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyası Orion AVM'de gerçekleştirildi.

Alışveriş merkezinin zemin katında Kızılay tarafından 4 kişinin aynı anda kan verebileceği şekilde kurulan çadırda vatandaşlar kan bağışında bulundular.

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu, Çorlu'da her geçen gün kan bağışına ilginin arttığını ve vatandaşların duyarlı hale geldiğini belirterek: "Gerek bu tip kampanyalarla, gerekse periyodik olarak ilçenin merkezi yerlerinde mobil araçlarla düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarına vatandaşlarımız ilgi gösteriyorlar. Bunların yanı sıra kan bağışı kampanyasını beklemeksizin, Cumhuriyet Meydanında yer alan Kızılay Kan Merkezine giderek kan bağışında bulunanlar var" dedi.

TAGİD olarak kan bağışı kampanyası düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade eden TAGİD Sağlık Komitesi üyesi Dr. Hakan Sunal ise, vatandaşların gösterdiği ilginin mutluluklarını arttırdıklarını ifade etti.

Her damla kan kurtarılan bir candır sloganıyle düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılanlara kan vermenin faydalarını sıralayan Dr. Sunal: "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kanbağışlayan kişide baş ağrısı, stres yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunamazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür" dedi.

Kan bağışı çok insancıl ve onurlu bir davranıştır diyen Sunal: "Haberlerde ölü sayısı ve yaralı sayısı veriliyor. Daha sonra yaralılara ne olduğu pek bilinmiyor. Önemi olan konu da kazanın ardından kan ihtiyacı ile beraber başlıyor. Kazada yaralananlar 1 - 2 kişi olduğunda pek sıkıntı olmuyor ancak yaralı sayısı fazla olunca kan sıkıntısı da başlıyor. İnsanlar için 3 tane önemli sıvı var, bunlar su, petrol ve kan. Kanın sunisi yok henüz üretilmedi. Bu konuda pek çok çalışma yapılıyor. Suni damar yapılıyor, kalp kapakçıkları yapılıyor ancak kan böyle değil kanın tek kaynağı insan. Kan bağışı konusunda insanların duyarlı olması, gönüllülerin artması gerekiyor" şeklinde konuştu.

(SŞ -MC )

26.06.2012 11: 28: 10

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tagid'den Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement