Tahsin Aydoğmuş'un "Devinimin Görsel Dili" Sergisi Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Tahsin Aydoğmuş'un "Devinimin Görsel Dili" Sergisi Yarın Açılıyor

Tahsin Aydoğmuş\'un "Devinimin Görsel Dili" Sergisi Yarın Açılıyor

Tahsin AYDOĞMUŞ'un "Devinimin Görsel Dili" sergisi Galeri Işık Teşvikiye'de yarın saat 18.00'de kapılarını açacak.

12.01.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahsin AYDOĞMUŞ'un "Devinimin Görsel Dili" sergisi Galeri Işık Teşvikiye'de yarın saat 18.00'de kapılarını açacak. Sanatçının 8 yıl süren çalışması sonucu ortaya çıkan görsel şölen 31 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Çekimlerinin, İstanbul, Malatya, Urfa, Antep, Manisa'da gerçekleştirildiği "Devinimin Görsel Dili", bilinen ve alışılmış Tahsin Aydoğmuş çizgisinin dışında farklı bir çalışmadır. Kültür ve zaman ekseninde insanları kendi çevrelerinde, kişisel anlarında yakalayarak anlatan Aydoğmuş bu yeni çalışmasında, insanın yaşam alanlarını oluşturan unsurlarla hareketli etkileşimini konu ederek; hayatı, duyguları ve durumları betimliyor.

Klasik çalışmalarında kişileri genellikle kendi çevrelerinde, kişisel alanlarında eylemlerini "an"da dondurarak anlatan fotoğrafçının bu çalışması; sokaklar, çocukların oyun alanları, iş yerleri, müzeler gibi ortak yaşam alanlarındaki eylemlerini işleyerek yaşamı ve farkında olmasa da çevresiyle etkileşim içinde anlık kısa hikayeler yaratan insanı anlatıyor.

Tahsin Aydoğmuş, çalışmasını şöyle anlatıyor:

"Her şey devinim halindedir. Tüm Toplumsal olayların belirleyicisi devinimdir. İnsanlar fiziksel ve tinsel olarak değişime uğrarlar. Düşüncelerimiz değişime uğrar. Ruh hali de sürekli değişim ve dönüşüm halindedir. Bunun temelinde yatan ise devinimdir. Her şey devinim halinde ise bizim de buna ayak uydurmamız gerekir.

Bir fotoğrafçı olarak devinim ile ilgili çalışma yapma fikri yıllardır düşünce bazında beni meşgul ediyordu. Bundan sekiz yıl önce, hareketle ilgili bir görsel çalışma yapma fikri, uzun soluklu bir projeye dönüştü." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahsin Aydoğmuş'un 'Devinimin Görsel Dili' Sergisi Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement