Taliban, Afganistan Hükümeti ile Taşkent'te Görüşecek - Son Dakika
Politika

Taliban, Afganistan Hükümeti ile Taşkent'te Görüşecek

Özbekistan ve Afganistan’ın çağrısıyla "Afganistan’ın gelecek barış yolu" temalı uluslararası Dışişleri bakanları toplantısı Taşkent’te düzenlenecek.

25.01.2018 11:20

Özbekistan ve Afganistan'ın çağrısıyla "Afganistan'ın gelecek barış yolu" temalı uluslararası Dışişleri bakanları toplantısı Taşkent'te düzenlenecek. Ayrıca toplantıda Afganistan hükümeti ve Taliban örgütü temsilcileri arasında barış görüşmelerinin de yapılacağı açıklandı.

Özbekistan ve Afganistan'ın ortak çağrısıyla, 2018 Mart ayında Taşkent'te düzenlenecek "Afganistan'ın gelecek barış yolu" temasıyla uluslararası Dışişleri Bakanları toplantısında Afganistan hükümeti ve Taliban örgütü temsilcileri arasında barış görüşmesinin yapılacağı bildirildi. İsmini açıklamayan Taliban yetkilisi, Afganistan hükümetinin bu görüşmenin Kazakistan'da gerçekleşmesini istediğini, ama Taliban'ın Özbekistan'da yapılmasını tercih ettiğini vurguladığı açıklamasında, "Biz Özbekistan hükümetinin samimiyetine tamamen eminiz" diye konuştu.

Taşkent'te düzenlenecek toplantıya Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Sekreteri Afganistan işleri temsilcisi Tadamichi Yamamoto, Orta Asya ülkeleri olan Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Afganistan, Rusya, Çin, ABD, Türkiye, Hindistan, İran, Pakistan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlarının katılacağı önceden bildirilmişti. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Taliban, Afganistan Hükümeti ile Taşkent'te Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement