Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu Seçildi - Son Dakika
Güncel

Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu Seçildi

Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu Seçildi

2013 yılı Türkiye ulusal destinasyonu olarak Sakarya'nın Taraklı ilçesi seçildi.

20.07.2013 12:41  Güncelleme: 13:41

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN),

2013 yılı Türkiye ulusal destinasyonu olarak Sakarya'nın Taraklı ilçesi seçildi. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, bu karar ile Taraklı ilçesinin Avrupa'da da tanınacağını söyledi.

Turizme henüz tam anlamıyla kazandırılamamış ancak sürdürülebilir turizm

çalışmaları neticesinde gelişme potansiyeli yüksek görülen destinasyonların belirlenerek ortak bilgi ve iletişim ağına dahil edilmesini sağlayan EDEN kapsamında her yıl düzenlenen yarışmaların 2013 ülkeler seçmesi tamamlandı. Proje kapsamında bu yıl Türkiye'de çeşitli merkezlerden toplam 30 başvuru yapıldı. Türkiye'de projeyi yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonların başvuruları değerlendirdiği bu yılki yarışmada Taraklı, Karaman ve Seferihisar finalist oldu. Yapılan son değerlendirilmeler sonucu da Sakarya'nın Taraklı ilçesi 'Türkiye Ulusal Destinasyonu' olarak belirlendi.

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan her türlü tanıtım olanağından yararlanacak olan Taraklı ilçesi, EDEN projesi ile önemli bir fırsat elde etti. Komisyonun seçtiği ülke destinasyonları için tanıtım filmleri hazırlanarak, AB ülkeleri televizyonlarında yayınlanması sağlanıp, her yıl Avrupa Turizm Forumu kapsamında düzenlenen fuarda tanıtılıyor.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, projenin Türkiye'de uygulanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olduğunu söyleyerek, "Türkiye Ulusal Destinasyonu seçim süreci tamamlanmıştır. İlan edilen kriterler çerçevesinde başvuran aday destinasyonlar değerlendirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca oluşturulan komisyon Taraklımızı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlemiştir. Bu sayede 'Sakin Şehir' ödülü bulunan Taraklı ilçemiz sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınacaktır'" dedi

Polonya'nın Lidzbark Warminski kentinde düzenlenen 2011 Cittaslow (sakin şehir) Genel Kurulu'nda, Sakarya'nın Taraklı İlçesi, bu ünvanı kazandı. Reklam filminde 'Mümkünlü kasabası' olarak da gündeme gelen ilçenin en büyük özelliği, göç almaması ve suç oranının yok denecek kadar az olması . - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement