Antalya'da Tarıma Dayalı Yatırımlarda Yüzde 50 Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Tarıma Dayalı Yatırımlarda Yüzde 50 Hibe Desteği

Antalya\'da Tarıma Dayalı Yatırımlarda Yüzde 50 Hibe Desteği

Destekten yararlanmak isteyenler proje tekliflerini, 27 Ocak 2014 tarihine kadar Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edecekler.

17.12.2013 16:14  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya 'da tarıma dayalı yatırımlar için yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin proje tekliflerini, 27 Ocak 2014 tarihine kadar Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiği bildirildi.

Antalya İl Gıda Tarım Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği vermeye devam ettiğini, bu çerçevede hazırlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'in 14 Aralık 2013 tarihinde yayımlandığını hatırlattı.

Söz konusu destekle tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasının hedeflendiğini kaydeden Dallı,  yatırımcıların ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabileceğinin vurguladı.

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının, gerçek kişi başvurularında 300 bin lira, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin lirayı geçemeyeceğini belirten Dallı, hibeye esas proje tutarının  yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verildiğini ve diğer yüzde 50'si oranındaki tutarının da başvuru sahiplerinin kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlü olduğunu anımsattı.

Dallı, "Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje teklifleri 27 Ocak 2014 tarihine kadar Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilebilir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Tarıma Dayalı Yatırımlarda Yüzde 50 Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement