Tarsus'un Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Tarsus'un Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü

Tarsus'un kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı.

27.12.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'un kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı.

Cetvel Kanal Köprüsü ve Parkı'nda başlayan tören, Tarsus Şehitliğini ziyaretin ardından Cumhuriyet Alanı'nda devam etti.

Tarsus Kaymakam Hasan Göç, yaptığı konuşmada, kurtuluş yıl dönümünü birlik, beraberlik ve coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 100 yıl önce içinde olmaması gereken savaşa girdiğini ve yenik çıktığını anımsatan Göç, şunları kaydetti:

"Ardından gelişmiş güçlü ülkeler Türkiye'yi işgale başladı ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye'nin dört bir tarafından kahramanlar mücadele başlatıp, ülkemizden düşmanı kovdu. Tarsus'ta da bir avuç kahramanın Karboğazı'nda Fransız askerlerini esir alarak yaktığı kurtuluş meşalesi, Tarsus, Mersin ve Çukurova bölgesinin düşman işgalinden kurtuluşuna vesile olmuştur. O kahramanlarımızı bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da bu günün diriliş bayramı olduğunu vurguladı.

Karboğazı'ndan başlatılan harekatla düşmanın temizlendiğini ifade eden Can, "Türk'ün bir ve beraber olduğunda asla esir edilemeyeceğini, boyunduruk altında yaşamayacağını, dost ve düşman tüm dünyaya haykırmıştır. Türk tarihinde unutulmaz başarılara imza atan büyüklerimizin unutulmamasını diliyorum" dedi.

Törenlere AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yavuz Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, muharip gaziler, öğrenciler, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'un Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement