Taygiad, Faaliyetlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Taygiad, Faaliyetlerine Başladı

Tarihi yarımadada faaliyet gösteren 22 dernek, Tarihi Yarımada Girişimci İş Adamları Derneği (TAYGİAD) çatısı altında bir araya geldi.

25.03.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi yarımadada faaliyet gösteren 22 dernek, Tarihi Yarımada Girişimci İş Adamları Derneği (TAYGİAD) çatısı altında bir araya geldi.

TAYGİAD Kurucu Başkanı Yusuf Yetişgin, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen lansman toplantısında davetlilere seslendi.

İstanbul'un tarihi ve kültürel önemine vurgu yapan Yetişgin, kentin Türkiye'nin en eski ve köklü kurumlarını barındırdığını söyledi. Yetişgin, derneğin oluşumunda farklı kurumların varlığını önemsediklerini anlatarak, "Bu mirası yurt içi ve yurt dışı platformlarda duyurmaktan gurur duyacağız. Bu çalışmalarda bize destek olan kurum ve kişilere teşekkür ediyorum" dedi.

Yetişgin'in konuşmasından sonra derneğin ilk kongresi için divan kurulu seçimi yapıldı. Geçici yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından tahmini bütçe hakkında bilgiler verildi.

Kongre divanına sunulan listenin oylanmasıyla Yusuf Yetişgin'in listesi oy birliğiyle dernek yönetimine seçildi.

Tarihi yarımadada faaliyet gösteren derneklerin birleşmesiyle kurulan TAYGİAD, bünyesinde 6 bine yakın iş adamını barındırıyor. FAGİDER, Sahaflar Çarşısı Derneği, Nuru Osmaniye Derneği, Çiçekçiler Derneği, Tahtakale Derneği, Kadınlar Pazarı Derneği, Sirkeci Derneği, Sultanahmet Derneği, Hocapaşa Derneği, Mahmutpaşa Derneği, Mısır Çarşısı Derneği, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, İstanbul  Kuyumcular Odası, Kumkapı Balıkçıları Derneği ve Kamuder'in aralarında bulunduğu 22 dernek, TAYGİAD'ın kuruluşunda yer alıyor.

Toplantıya, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit ve Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taygiad, Faaliyetlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement