TBB ve ÇBB Tarafından Düzenlenen 'Mevzuat Bilgilendirme' Semineri Nevşehir'de Başladı - Son Dakika
Güncel

TBB ve ÇBB Tarafından Düzenlenen 'Mevzuat Bilgilendirme' Semineri Nevşehir'de Başladı

TBB ve ÇBB Tarafından Düzenlenen \'Mevzuat Bilgilendirme\' Semineri Nevşehir\'de Başladı

Başkan Kocamaz, "Belediye başkanları ve belediye çalışanları çok stresli bir ortamda hizmet vermektedir"

27.07.2011 15:10

Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye başkanlarının ve belediye çalışanlarının çok zor şartlarda ve stresli ortamda hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan 'Mevzuat Bilgilendirme' semineri Nevşehir Kapadokya Dedeman Oteli'nde başladı.

Belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve mali hizmetler birim amirlerine yönelik düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Çukurova Belediye Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu tür eğitimlerin belediye çalışanlarının ufku açtığını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Belediye başkanlığı ve belediyelerde çalışmak, gerçekten çok stresli bir ortamda iyi hizmet mücadelesi vermek anlamına geliyor. Belediyeler günün 24 saatinde halkın hizmetini gidermek için kurulmuş müessesler olmasına rağmen, özellikle küçük yörelerde, halkın kendine özgü özel ihtiyacını gidermesinde de gece gündüz demeden gayret gösteren ve o vatandaşların kişisel problemlerini rol alan bir yönetim biçimidir. Dolayısıyla 24 saat ve 365 gün esasına dayanan bir hizmet çerçevesinde, ister istemez belediye başkanları ve belediye çalışanları çok büyük bir stresinde baskısı altında kalmaktadır. Zaman zaman düzenlenen bu tür eğitimler seminerleri hem belediye başkanlarını hem de belediye çalışanlarını bilgilendirmek acısında moral ve motivasyon olmaktadır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden henüz kurumsallaşmanın tamamlanamadığı ülkede, belediyecilik yapmak gerçekten zor. Halkın beklentileri bu tür ülkelerde olduğundan çok fazla. Örneğin Avrupa'da, gelişmiş ülkelerde belediyelerin bütçesinin büyük bir bölümü eğitime, sosyal hizmetlere ayrılırken, bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde kaynakların en büyük payı alt yapıya, o kentin gelişimine ayrılmaktadır. Bu tür yerlerde insanları biraraya getirmek için sosyal projeler üretilirken, insanların hayatlarının kolaylaştırmak amaçlanırken, bizde bununla birlikte o kentin olmazsa olmazları olan, yapılması gereken büyük projelere kaynak aktarıldığında, diğer Avrupa'da belediyelerin birinci öncelikli konuları bizde ikinci yada daha sonra sıralamalarda yer alıyor" dedi.

Belde belediyelerin bugün çok büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Başkan Kocamaz "Bugün belde belediyelerimizin sıkıntıları, nüfusu toplamda 750 bini geçen illerde büyükşehir oluştururken, bu beldelerin belediyeliklerini kaldırılması ve ilçelerin mahalleleri haline getirilmesidir. Bizde bu tür olaylar çok iyi etüt edilmeden kararlar verebiliyor. Çünkü şuanda özellikle pergel yasası denilen büyükşehir sınırlarının genişletilmesine yönelik alınmış kararlar neticesinde kapatılan beldelerde, maalesef bugün temizlik dışında hiçbir hizmet üretilemediğini görüyoruz. Biz bunu Tarsus'ta, Bağcılar, Huzurkent, Adanalıoğlu, Karacailyas, Bahçe ve Yenitaşkent belediyesinde çok bariz bir şekilde gözlemliyoruz. Belki imar açısında bir düzenleme yapılarak bunları bir bütünlük içerisinde gerçekleştirilmesi sağlanabilir. Ancak diğer hizmetler konusunda bugün çekilen sıkıntılar ve vatandaşlarımızın şikayeti doruğa çıkmıştır. Bu tür bölgelerde imarı dahiyi denetleyebilmek maalesef söz konusu değildir. Yılların mücadelesi verilen çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi için gayret gösterilen yerlerde maalesef çarpık yapılaşma ve varoşlaşma hızla artmaktadır. 3 günlük seminer sonucunda çok önemli konular üzerinde bilgi sahibi olacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halil İbrahim Azak ise TBB olarak Türkiye'nin tüm coğrafyasında eğitimler verdiklerini, eğitim faaliyetleri belediyelerle ilgili tüm sorunlara yardımcı olduklarını söyledi.

Seminerin ilk gününde Eğitim Danışmanı Rezzan Özdemir 'İletişim, motivasyon ve liderlik', TBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü H.İbrahim Azak 'İhtiyaç fazlası işçilerin nakli' konusunda bilgiler sundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TBB ve ÇBB Tarafından Düzenlenen 'Mevzuat Bilgilendirme' Semineri Nevşehir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement