TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "15 Temmuz kabus ile başladı ama hamdolsun 16 Temmuz'un o ilk saatlerinde güneş bir başka güzel doğdu ülkemizin üzerine." dedi.

09.02.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "15 Temmuz kabus ile başladı ama hamdolsun 16 Temmuz'un o ilk saatlerinde güneş bir başka güzel doğdu ülkemizin üzerine." dedi.

Esentepe Anadolu Lisesinde 15 Temmuz köşesi ve kütüphane açılışına katılan TBMM Başkanvekili Aydın, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimi sürecini millet olarak bertaraf ettiklerini söyledi.

Aydın, 15 Temmuz'un Türkiye'nin önündeki en kritik anlardan biri olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

"Kurtuluş mücadelesinde dahi Meclisin bombalanmadığı bir Türkiye'de, 15 Temmuz'da içimizdeki hainler, o alçaklar, milletin mekanını, milletin Meclisini bombalamaya cüret ettiler. Aynı alçaklar Külliyeye, Özel Harekata uçaklarla, toplarla, tanklarla saldırdılar. Sanırsın ki cephede düşman bir ülkeyle en şedit bir şekilde savaşıyorsun. Hatta savaşın dahi bir hukuku vardır, savaşta dahi sivillere karışılmaz. Hiçbir hukuk, hiçbir hak ve hiçbir ahlak tanımadılar. 15 Temmuz kabus ile başladı ama hamdolsun 16 Temmuz'un o ilk saatlerinde güneş bir başka güzel doğdu ülkemizin üzerine. Tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Gazilerimizi saygıyla, minnetle selamlıyoruz."

Şehit polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç da 15 Temmuz'da iki evladını şehit verdiğini dile getirdi.

Evlatlarının şehitlik mertebesine kavuşmasından dolayı Allah'a şükür ettiğini belirten Oruç, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben bir baba olarak evlatlarım şehitlik mertebesine ulaştığı için sonsuz şükürler ediyorum. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Bu kısmet meselesi herkese nasip olmaz. Ben evlatlarımı çok seviyordum, Allah mekanlarını cennet etsin."

Program, 15 Temmuz ve kütüphane açılışının ardından son buldu.

Açılışa, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement