Tendürek Şehitleri Erzurum'dan Törenle Uğurlandı -2 - Son Dakika
Güncel

Tendürek Şehitleri Erzurum'dan Törenle Uğurlandı -2

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesindeki Tendürek Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez ile 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Alper Seven'in cenazeleri, Erzurum'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

12.05.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesindeki Tendürek Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez ile 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Alper Seven'in cenazeleri, Erzurum'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Ağrı'daki Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburu'nda görevli ve çok iyi iki arkadaş olan Hataylı Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez ile Muğlalı Uzman Onbaşı Alper Seven, PKK terör örgütüne yönelik olarak dün Tendürek Dağında düzenlenen operasyona katıldı. Kışlak mevkisine indirme yapılırken helikopter palinin çarpması sonucu Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez şehit düştü. Uzman Onbaşı Alper Seven ise teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. 9 teröristin ölü ele geçirildiği aynı çatışmada 2'si ağır 11 asker yaralandı. Askeri helikopterle Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na getirilen şehitlere burada otopsi yapıldı.

Şehitler için askeri havalimanında bugün saat 11.00'de düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Şehit Mehmet Gücüyetmez'in eşi Tuba Gücüyetmez, daire müdürleri, askerler ve şehit yakınları katıldı. Askerlerin özgeçmişinin okunmasından sonra merkez Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, dua ettirdi ve helallik istedi.

Eşinin şehit haberi ile birlikte Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden Erzurum'a getirilen ve geceyi Palandöken Jandarma Komutanlığına sosyal tesislerde geçiren Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in eşi 22 yaşındaki Tuba'nın feryatları yürekleri dağladı. "Doyamadım" diyerek ağlayan Tuba Gücüyetmez, eşinin bayrağa sarılı tabutunu yaşlı gözlerle selamladı. Tuba Gücüyetmez, "Eşim ve Alper çok iyi iki arkadaştı. Ölüme de birlikte gittiler. Onlara doyamadık" diye konuştu.

Törenin ardından iki şehidin cenazeleri askeri uçağa kondu. Tuba Gücüyetmez de eşi ve arkadaşının cenazesinin konulduğu uçağa bindi. Uçak, 9 aylık evli Mehmet Gücüyetmez'in cenazesini Hatay'a, 1.5 aylık evli Alper Seven'in cenazesi ise Muğla'ya götürmek üzere havalandı.

Öte yandan Alper Seven ile 1.5 ay önce dünya evine giren Neslihan Seven, eşinin şehit düştüğü haberini bir hafta önce ölen dedesinin cenaze törenine katılmak üzere gittiği Samsun'da aldı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tendürek Şehitleri Erzurum'dan Törenle Uğurlandı -2 - Son Dakika


Advertisement