Tereddüt" 16 Aralık'ta Vizyona Girecek - Son Dakika
Güncel

Tereddüt" 16 Aralık'ta Vizyona Girecek

Sinemaya ödüllü kısa filmleriyle başlayan Yeşim Ustaoğlu'nun 5'inci filmi "Tereddüt", 16 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

26.10.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinemaya ödüllü kısa filmleriyle başlayan Yeşim Ustaoğlu'nun 5'inci filmi "Tereddüt", 16 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Film, Almanya'da gerçekleşen ve dün sona eren "25. Mannheim Türk Filmleri Festivali"nde "En İyi Film" ödülünü aldı.

Senaryosu yine Ustaoğlu tarafından kaleme alınan yapım "Batum Uluslararası ArtHouse Film Festivali", "İstanbul Film Festivali"nin "Altın Lale Ulusal Yarışması" ve "Uluslararası Kerala Film Festivali"nde, "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini kazandı.

Film aynı zamanda, "Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali"nde "FIPRESCI Ödülü" ile" Genç Cadı Ödülü"nü, Bilkent Sinefest'ten "En İyi Yönetmen Ödülü"nü, "Sofya Film Festivali'nde", "Jüri Özel Ödülü"nü, Uluslararası Hayfa Film Festivali'nden de "Jüri Özel Ödülü'nü" aldı.

Türkiye, Polonya, Fransa ve Almanya ortak yapımı olan film, geçen yıl "53. Uluslararası Antalya Film Festivali"nin Uluslararası Yarışması'nda, "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu" derecelerini almaya hak kazandı.

Festivalin "Ulusal Yarışma" bölümünde ise filme, "Film-Yön Derneği En İyi Yönetmen" ve "En İyi Kadın Oyuncu" dallarında ödül takdim edildi.

Yapımcılığını Ustaoğlu'nun yanı sıra Marianne Slot'un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ecem Uzun, Funda Eryiğit, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık ve Serkan Keskin yer alıyor.

Dram türündeki film, bir kasaba hastanesinde psikiyatrist olarak göreve başlamış genç bir kadın olan Şehnaz (Funda Eryiğit) ile bir gece hastaneye getirilmiş Elmas (Ecem Uzun) arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Tereddüt" 16 Aralık\'ta Vizyona Girecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tereddüt' 16 Aralık'ta Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement