Thy 6. Bursa Bilim Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Thy 6. Bursa Bilim Şenliği Başladı

Thy 6. Bursa Bilim Şenliği Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda BEBKA'nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin (Bursa BTM) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar Alanı'nda başladı.

04.05.2017 15:56  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Enerji Verimliliği' ana temasıyla 4-7 Mayıs tarihleri arasında organize edilen şenliğin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gerçekleştirdi. Bu yıl 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı bilimsel atölye çalışmalarıyla şenlikte dünya rekoru kırmaya hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 bin 900 kişiyle Avustralya'ya ait olan rekoru Türkiye'ye kazandırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Bursa'da bilimi 7'den 70'e herkese sevdirmek, çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı sağlayacak bir platform sağlamak hedefiyle 6 yıl önce 10 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkıp ilk yılında 50 bin ziyaretçiye ulaşan Bursa Bilim Şenliği, aradan geçen 6 yılda dünyanın en büyük bilim organizasyonlarından biri haline geldi. THY gibi dünya markasının isim sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, TÜRKSAT, Bursa Teknik Üniversitesi, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI- TUSAŞ, LİMAK Enerji, Akınsoft ve daha birçok marka kurum ve kuruluşun destek verdiği bir şenlik havasına ulaşan Bursa Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar Alanı'nda başladı. Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği'nin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BEBKA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın katıldığı törenle yapıldı. Şenliğin açılışında Akınsof firmasına ait robotlar sahne alarak dans etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şenlikte bu yıl 100 binin üzerinde atölye çalışması gerçekleştirmeyi ve bu konuda dünya rekoru kırmayı hedeflediklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak Guinness'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini dile getiren Başkan Altepe, "Şenlikte aynı anda 3 bin 500 kişinin yapacağı atölye çalışması ile bu rekoru kıracağız. Rekor şuan da 2 bin 900 kişi ile Avustralya'ya ait. Geçtiğimiz yıl yapılan toplam 72 bin 882 atölye çalışmasını düşündüğümüzde bu rekoru çok rahat kıracağımızı düşünüyorum" dedi. Şenliğin bu yılki ana temasının 'Enerji Verimliliği' olduğunu kaydeden ve konunun Türkiye'nin geleceği açısından önemine değinen Başkan Altepe, "Türkiye olarak enerjide ne kadar yol alırsak, o kadar gelişme göstereceğiz. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda en iyi örnekleri ortaya koymalıyız. Bu alanda en iyi olan, dünyanın en iyisi olacak. Önümüzdeki 10 yılda her alanda söz sahibi olacak. Onun için bu konuya özel önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, bilim şenliğine 'uluslararası kimliği olmamasına rağmen' global ölçekte önemli katılımın sağlandığını ifade ederek, bu yıl Çin, Fransa, Hollanda, Moldova, İngiltere, Kanada, İtalya ve Polonya'dan gelen ekiplerin atölye çalışmalarına katılacağını vurguladı. Konuşmasında şenlik kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışması hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, geçen yıl kategori sınırlaması olmayan yarışmaya 1366 proje başvurusunun yapıldığını, bu yıl ise kapsamı dar tutup sadece 'enerji verimliliği' alanında yarışma düzenlemelerine rağmen 1120 başvuru yapıldığını, bunun da ülke çapında yeni bir rekor olduğuna dikkat çekti. Başkan Altepe, "Bursa alt yapısı güçlü bir şehir. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak, lomokotif şehir. Onun için bize, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne çok iş düşüyor. Ne yaptığını bilen, kendine gücenen gençliğin oluşması hedefimiz olmalıdır. Onun için bu yatırımlar yapılıyor, bu şenlikler düzenleniyor. Ülkemiz ve Bursamızın geleceği açısından hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

BEBKA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ise BEBKA olarak katma değeri yüksek ekonomiye geçiş sürecinde olan bölgede inovasyan ve tasarım konusunun güçlendirilmesine katkı sağlamayı önemsediklerini vurguladı. Kadiroğlu, "Bu dönüşümü sağlamak için erken yaştan itibaren bilimi ve araştırmayı seven toplum yetiştirmenin önemine inanıyoruz. Bilime olan ilgiyi artırmayı, çocuklarımıza bilimsel deneylerle farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyoruz. Bilim Şenliği bu alamda önemli bir görev üstleniyor. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay da kuruluşunda emeği olduğu bilim şenliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin geleceğini yakalaması için yeni bir kalkınma modeli oluşturması gerektiğine değinen Prof.Dr. Ulcay, bunun da Arge olduğunu ifade etti. Bilim şenliğinde gençliğe Arge heyecanının yüklendiğini ve teknolojik ürünlerin ortaya çıkması konusunda ciddi bir alt yapı oluşturulduğunu söyleyen Prof.Dr. Ulcay, "Bu tür uygulamalar ilk olarak ABD'de, daha sonra 1980'lerde Avrupa'da ve 2004 yılında nihayet bizde başlamış oldu. Gençlerimize yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Büyükşehir Belediyemiz olmasaydı bu şenliğin yapılması belki de olmazdı. O nedenle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere şenliğin ortaya çıkartılmasında, düzenlenmesinde ve sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise özellikle Anadolu liseleri öğrencilerinin derslerde yaptıkları projeleri şenlikteki atölye çalışmalarında sergileme imkanı bulduklarını belirterek, aynı zamanda öğrencilerin okul dışında bir sosyal etkinlikte yer almasının da özgüven gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan şenliği bu açıdan bir fırsat olarak gördüklerini belirten Sarıkaya, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından Bursa'ya kazandırılan bilim şenliği, özellikle bilime düşkün çocuklarımız için güzel bir uygulama atölyesi olacak. Okulun bir eklentisi gibi buradan yararlanacağız. Bu kadar sayıda atölye ve laboratuvarı diğer yerlerde kurmamız imkansız. Büyükşehir bine bu imkanı sağlıyor. Bu nedenle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri, şenlik kapsamında değişik okul vi birimlerce kurulan bilim çadırlarını ziyaret etti. Başkan Altepe, ziyaret ettiği çadırlarda yetkililerden bilgiler aldı, deneylere katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Thy 6. Bursa Bilim Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement