Tikad Başkanı Bulut'a "Dünya Kadın Liderliği" Ödülü - Son Dakika
Güncel

Tikad Başkanı Bulut'a "Dünya Kadın Liderliği" Ödülü

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut'a, "Dünya Kadın Liderliği Ödülü" verildi.

17.02.2015 14:42

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut'a, "Dünya Kadın Liderliği Ödülü" verildi.

TİKAD'dan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası World CSR Day kuruluşu tarafından her yıl düzenlenen "Dünya Kadın Liderliği Ödülleri ve Kongresi" 14 Şubat'ta Hindistan'ın Mumbai şehrinde yapıldı.

Bulut, kadınların statüsünün yükseltilmesi, kadın inisiyatifinin güçlendirilmesi, lider konumda kadınların sayılarının artması için ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle Türkiye adına ödüle layık görüldü.

Bulut'a ödülünü World CSR Day Başkanı Dr. Bhatia verdi.

Törende konuşan Bulut, yaptığı çalışmaların yerine ulaştığını göstermesi ve kadın sorunları konusunda özveriyle çalışma şevkini daha da güçlendirmesi bakımından ödülün kendisi için son derece kıymetli ve anlamlı olduğunu kaydetti.

Türkiye adına bu ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu belirten Bulut, "Kadınların karar mercilerinde daha etkin olduğu bir dünyada savaşların ve yoksulluğun ortadan kalkacağı düşüncesindeyim. Kadın sorunlarına tüm dünyanın aynı ölçüde duyarlılık göstermesi gerekir. Kadınlar ekonomik ve politik alanlarda erkeklerle birlikte yürüdüğü ve kararları uygulayan konumdan, kararları alan konumlara yükseldiğinde inanıyorum ki, dünyayı değiştirebilmemiz mümkün olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl  Hindistan'ın Mumbai şehrinde üst düzey bir katılımla gerçekleştirilen " Dünya Kadın Liderliği Konferansı ve Ödülleri"nin 2016'da Türkiye'de yapılması yönünde görüşmelerin başlatılmasına karar verildi. Uluslararası düzeyde önde gelen isimlerin katıldığı konferansın sonunda, küreselleşen dünyada birlikte yol almanın önemi dile getirilirken, yayınlanan sonuç bildirgesinde dünyanın bölgesel kadın liderlere ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tikad Başkanı Bulut'a 'Dünya Kadın Liderliği' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement